A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

18-21 juni: A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht

Medio mei start VeenIX met het bouwen van de tijdelijke bruggen bij de Amsterdamseweg en het Kazernepad. Naast de huidige viaducten worden, aan de noord- en zuidkant van de A9, landhoofden aangebracht. Landhoofden zijn de steunpunten van een viaduct of brug op het land aan beide kanten van een viaduct. Vervolgens worden in de middenberm van de A9 in één weekend de middensteunpunten van beide tijdelijke bruggen gebouwd. Daarvoor sluiten we de A9 in het weekend van 18-21 juni in beide richtingen af. Tijdens dit weekend worden ook damwanden geplaatst bij twee viaducten in Ouderkerk aan de Amstel, ter hoogte van de Ouderkerkerplas. 

18-21 juni A9 dicht

Weekendafsluiting A9BAHO

Burgemeester Rijnderslaan dicht tot begin september

De Burgemeester Rijnderslaan is afgesloten tot en met begin september. De verlenging van de afsluiting heeft te maken met de werkzaamheden aan de kabels en leidingen en door aangescherpte wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid. 

Burgemeester Rijnderslaan langer dicht

Testrijden op toekomstige verkeersplein Keizer Karelweg

30 personen konden woensdag 19 mei het toekomstige, tijdelijke, verkeersplein bij de Keizer Karelweg, ter hoogte van de A9, testen met een rijsimulator. Aannemer VeenIX organiseerde deze dag op hun kantoor in Amsterdam. Naast bewoners, waren ook medewerkers van de brandweer aanwezig om proef te rijden. 

DDI testdag

DDI testdag

Terugblik webinar A9 Badhoevedorp – Holendrecht voor Ouder-Amstel

Op donderdag 20 mei vond het webinar (digitale informatiebijeenkomst) plaats over de verbreding van de A9 tussen de knooppunen Badhoevedorp en Holendrecht ter hoogte van Oudekerk aan de Amstel. U vindt hier een samenvatting van het webinar, de presentatie en een link om de uitzending terug te kijken. 

Terugblik webinar Ouderkerk aan de Amstel

Studio webinar Ouder Amstel

Terugblik webinar A9 Badhoevedorp – Holendrecht voor Amstelveen

Op woensdag 12 mei vond het webinar (digitale informatiebijeenkomst) plaats over de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunen Badhoevedorp en Holendrecht ter hoogte van Amstelveen. U vindt hier een samenvatting van het webinar, de presentatie en een link om de uitzending terug te kijken.

Terugkijken webinar Amstelveen

Webinar Ouder-Amstel mei 2021

Kijk live mee naar de bouw

Op de Annakerk staan twee camera's. Een camera gericht op de A9 richting het Stadshart van Amstelveen. Via deze camera is de bouw van de verdiepte ligging de komende jaren te volgen. Een tweede, tijdelijke camera staat gericht op het viaduct van de Amsterdamseweg. Deze camera laat de bouw van de tijdelijke brug en straks de sloop van het huidige viaduct van de Amsterdamseweg zien.  

Kijk live mee naar de bouw

Webcam A9BAHO

Actuele hinderkaart

Op de actuele hinderkaart kunt u zien waar verkeers- en/of geluidhinder bij u in de buurt is, naar aanleiding van de werkzaamheden aan de A9. 

Actuele hinderkaart

Actuele hinderkaart