A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Meld u aan voor de online informatiebijeenkomst A9 Badhoevedorp-Holendrecht: 10 en 18 november

Het afgelopen jaar hebben Rijkswaterstaat en VeenIX voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Graag praten wij u bij over de werkzaamheden die de komende maanden op de planning staan ter hoogte van Amstelveen en Ouder-Amstel en wat de omgeving hiervan merkt.  De afgelopen twee online informatiebijeenkomsten zijn goed bezocht en hebben positieve reacties opgeleverd. Daarom organiseren we ook deze keer een online versie. Via dit artikel kunt u zich nu al aanmelden. 

Aanmelden webinar A9BAHO

Webinar Amstelveen

Fietsrondleidingen A9BAHO: ook in de wintermaanden

Elke woensdag van 13.30 - 16.00 uur praten wij u graag bij over de werkzaamheden aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9. Natuurlijk nemen we ook een kijkje op het uitkijkpunt. Er is veel te zien én te vertellen over de bouwwerkzaamheden. Zoals over de technische uitdagingen van de bouw van de verdiepte ligging, de aanleg van de tijdelijke extra rijstroken (bypass) bij Amstelveen en natuurlijk hoe we een snelweg verbreden en deels verdiepen terwijl de weg open blijft. Klik op het artikel en bekijk welke data nog beschikbaar zijn. 

Meld u aan voor de fietsrondleiding langs het werk van de A9

Fietsrondleiding A9BAHO

Wanneer kunt u hinder verwachten? Bekijk het op de actuele hinderkaart

Op onze actuele hinderkaart kunt u zien waar we werkzaamheden uitvoeren die hinder op kunnen leveren voor de omgeving. Zowel verkeer- als geluidshinder. 

Actuele hinderkaart

Actuele hinderkaart

Breng een bezoek aan Belevingscentrum Amstelveen InZicht en kom alles te weten over de A9

In Amstelveen InZicht vindt u informatie over de werkzaamheden aan de A9, wat u als bewoner nog allemaal te wachten staat en natuurlijk hoe de A9 en omgeving er eind 2026 uit komen te zien.  Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur is Inzicht geopend. Medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Maar u kunt ook alvast een ritje maken over de toekomstige A9 in onze Smart auto en filmpjes, foto's en plattegronden van de A9 bekijken. Zien we u snel? Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103, boven boekhandel Venstra en de bibliotheek. Kijk ook op www.amstelveeninzicht.nl 

Amstelveen Inzicht