A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Nu ook op zaterdag een fietsrondleiding langs de werkzaamheden van de A9, meld u snel aan!

Op verzoek wordt de fietsrondleiding langs het werk aan de A9 ook af en toe op zaterdagen georganiseeerd. De eerste zaterdag is 16 oktober, van 10.30 uur tot 13.00 uur. Meld u snel aan! 

Meld u aan voor de fietsrondleiding langs het werk van de A9

Afbeelding weekendwerk vanaf fietspad

Grote bomen behouden dankzij initatief bewoners

In juni informeerden wij bewoners per brief dat we alsnog een aantal bomen in het Meanderpark moesten verwijderen voor een duiker, een betonnen buis onder de grond. Geen prettige boodschap om te vertellen, vindt Dawn Tulling, omgeving coördinator bij VeenIX: ‘Het verwijderen van bomen is  een beladen onderwerp. VeenIX en Rijkswaterstaat laten natuurlijk  het liefst bomen staan, maar met een weguitbreiding gaat dat helaas niet overal.’  Nu, drie maanden later, kunnen die bomen toch blijven staan én ligt er straks een duiker in de grond. ‘Dat is mede mogelijk door een haalbaar alternatief, aangedragen door bewoners’, aldus Dawn.

Grote bomen Meanderpark behouden

Beeld bomen Meander

Hoe bouwen we de verdiepte ligging in Amstelveen terwijl de A9 open blijft?

De komende jaren bouwt aannemer VeenIX de verdiepte ligging. Ter hoogte van Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer in een verdiepte bak te liggen. De snelweg blijft tijdens de verbouwing open voor verkeer. In onderstaand artikel vertellen we stap voor stap hoe VeenIX dat doet.  

Bouw verdiepte ligging

Weekendafsluiting A9 sloop viaducten

Timelapse viaduct Amsterdamseweg

Afgelopen zomer heeft VeenIX twee tijdelijke bruggen gebouwd en de zuidelijke delen van de bestaande viaducten gesloopt. Bekijk hier in minder dan 3 minuten de beelden van de bouw en de sloop ter hoogte van het viaduct bij de Amstersdamseweg.   

Sloop en bouw tijdelijke brug Amsterdamseweg

Sloop viaduct Amsterdamseweg

Waar komt dat geluid vandaan? Zijn er omleidingen op mijn route? Bekijk de actuele hinderkaart

Bekijk de actuele verkeers- en geluidhinder op de actuele hinderkaart.

Bekijk hier de actuele hinderkaart

Actuele hinderkaart