A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze editie vindt u onder andere informatie over de  afsluiting van de Keizer Karelweg in april door de sloop van het viaduct, de tijdelijke extra vierde rijstrook tussen Holendrecht en Ouderkerk aan de Amstel,  waarom de damwanden van de verdiepte ligging niet meer voorgeboord worden en over de wereld achter een weekendafsluiting van de snelweg.

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

20 – 24 april: Keizer Karelweg dicht door sloop viaduct

Nu al het verkeer over de bypass (tijdelijke rijsroken zuidzijde A9) rijdt, heeft VeenIX ruimte om het viaduct over de Keizer Karelweg te slopen. Deze werkzaamheden staan gepland van donderdag 20 april 20.00 uur tot maandag 24 april 05.00 uur, dag en nacht. Hiervoor wordt de Keizer Karelweg in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer.

Keizer Karelweg dicht door sloop viaduct

Sloop KWW viaduct

Extra rijstrook tussen knooppunt Holendrecht en afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel in gebruik

Afgelopen maandag is op de A9, tussen knooppunt Holendrecht en Ouderkerk aan de Amstel, een vierde rijstrook in gebruik genomen, om de doorstroming van het verkeer op de A9 richting Amstelveen tijdelijk al te verbeteren. 

Vierde rijstrook

Hoe gaan damwanden voor verdiepte ligging de grond in?

De bouw van de verdiepte ligging van de A9 in Amstelveen is een ware puzzel. De ruimte is beperkt, de weg moet tijdens het werk open blijven en de hinder voor mensen die in de omgeving wonen moet zo beperkt mogelijk blijven. ‘Om de geluidshinder te beperken, zouden we  voor het plaatsen van damwanden de grond eerst voorboren. Nu blijkt die methode toch niet voor minder geluid te zorgen’, aldus Pieter Kastermans, projectleider bij VeenIX.

Damwanden verdiepte ligging

Niet voorboren damwanden

Verkeersmanager Bert Jan: ‘een hele wereld achter een weekendafsluiting van een snelweg'

Bert Jan Zandhuis is verkeersmanager bij Rijkswaterstaat voor de A9 Badhoevedorp-Holendrecht. Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid en doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden. In het weekend van 24 tot 27 maart is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht richting knooppunt Badhoevedorp. Bert Jan vertelt over zijn rol tijdens grote weekendafsluitingen. ‘Er zit een hele wereld achter een weekendafsluiting van een snelweg waar veel mensen geen idee van hebben.’

Wereld achter een weekendafsluiting

Bert Jan

Foto's werkweekend 24-27 maart: aansluiting bypass

In het weekend van 24 - 27 maart was de noordelijke rijbaan van de A9 dicht zodat VeenIX de bypass ter hoogte van Amstelveen aan twee kanten aan kon sluiten op de huidige A9 (ter hoogte van het Amsterdamse Bos en bij de Beneluxbaan). Dit leverde mooie beelden op.

Foto's aansluiten bypass

Foto's werkweekend

Meld u aan voor de bus- of fietsrondleiding langs het werk

Wilt u het werk van dichtbij bekijken? We organiseren regelmatig fiets- en busrondleidingen. Via onderstaande link kunt u zich aanmelden. 

Meld u aan voor de fiets- of busrondleiding

Fietsrondleiding