Verbreding en verdiepte aanleg A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze nieuwsbrief wensen wij je fijne feestdagen, stellen we Henry aan je voor en lees je hoe je kans maakt op een hijskraan van Lego. Ook blikt hoofduitvoerder Johan Veldman van deelgebied west terug op de werkzaamheden aan de Schipholbrug met een film en vertelt  Jan Reuvers van team Roads over zijn werk als hoofduitvoerder.

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Fijne feestdagen!

Het afgelopen jaar hebben de werkzaamheden aan de A9 zowel in Amstelveen als in Ouderkerk aan de Amstel vooral in het teken gestaan van damwanden plaatsen. Dit brengt veel geluids- en trillinghinder met zich mee en kan impact hebben op de bewoners in de omgeving. Via deze weg willen wij de bewoners in de omgeving van de A9 dan ook bedanken voor het begrip en geduld het afgelopen jaar. 

Om iets terug te doen voor de omgeving hebben we Henry de eland gevraagd een aantal weken te overwinteren in Amstelveen. Om wat gezelligheid te brengen tijdens deze donkere dagen. Henry al gespot? Maak een selfie en maak kans op een hijskraan van Lego! Lees snel verder.

Maak een selfie met Henry en maak kan op een hijskraan van Lego

Henry de eland

Terugblik op drie weekendafsluitingen Schipholbrug

In oktober en november was de A9 maar liefst drie keer een weekend lang afgesloten. In die weekendafslutingen is er veel werk verricht. In het eerste weekend werd het brugwachtershuisje verwijderd, in het tweede weekend werd de tijdelijke hulpbrug aan de zuidzijde ingehesen en in het derde weekend volgde de omzetting van het verkeer naar deze tijdelijke brug.

Maar er is natuurlijk nog veel meer gedaan bij de Schipholbrug. Nieuwsgierig? Bekijk dan de korte film waarin hoofduitvoerder Johan Veldman van aannemer VeenIX terugblikt op de werkzaamheden!

Bekijk hier de werkzaamheden aan de Schipholbrug

SHB 1512

Hoofduitvoerder Jan Reuvers van VeenIX kan niets aan het toeval overlaten

Jan Reuvers is als hoofduitvoerder bij team Roads van VeenIX dagelijks betrokken bij de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Jan is er trots op dat hij aan één van de grootste infraprojecten van Nederland werkt. ‘Tijdens een weekendafsluiting zijn er wel 200 mensen op de been, dat vraagt enorm veel afstemming met iedereen die meewerkt.’

Hoofduitvoerder Jan Reuvers laat niks aan het toeval over

Roads damwanden

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden bij jou in de buurt

Op de actuele hinderkaart staan alle actuele werkzaamheden die geluids-, trillings- en/of verkeershinder geven. Houd de actuele hinderkaart in de gaten, zo komt u niet voor verrassingen te staan.  

Actuele hinderkaart

Nieuwe actuele hinderkaart