A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze nieuwsbriefeditie een reminder voor de afsluiting van de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 vanaf vanavond tot maandag 5.00 uur, hoe u de sloop van het viaduct over de Keizer Karelweg live kunt volgen vanaf de bank en informatie over de werkzaamheden aan de verdiepte ligging komende weken.   

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Let op: Vanaf vanavond 20.00 uur Keizer Karelweg dicht door sloop viaduct

Vanaf vanavond 20.00 uur tot maandag 24 april 05.00 uur, wordt het viaduct over de Keizer Karelweg gesloopt. De werkzaamheden worden dag en nacht uitgevoerd. Hiervoor wordt de Keizer Karelweg in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer.

Keizer Karelweg dicht door sloop viaduct

Sloop KWW viaduct

Kijk live mee met de sloop van het Keizer Karelweg viaduct

Vanaf vrijdagochtend tot en met zondagmiddag wordt het viaduct over de Keizer Karelweg daadwerkelijk gesloopt. Via onze webcam vanaf de Meandertoren 1 is de sloop goed te volgen. 

Kijk live mee naar de sloopwerkzaamheden

Kijk live mee

Start bouw verdiepte ligging: wat gaan we wanneer doen?

Half april start VeenIX met de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging. Dit betekent veel damwanden plaatsen maar daarnaast ook circa 7.000 palen boren, ontgraven en afvoer van zand. Dit duurt naar verwachting tot het voorjaar van 2025. Vervolgens start VeenIX met de zuidelijke bak. Wanneer zijn we de komende periode waar aan het werk? 

Welke werkzaamheden voeren we wanneer en waar uit?

Planning werk