A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze nieuwsbriefeditie vindt u onder andere informatie over de Dag van de Bouw in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, de werkzaamheden aan het viaduct over de Beneluxbaan, de status van het werk in Ouderkerk aan de Amstel en nieuwe luchtfoto's. 

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Kom een kijkje nemen achter de schermen bij de werkzaamheden aan de A9BAHO

Op zaterdag 17 juni, de landelijke Dag van de Bouw, zijn de bouwplaatsen van het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht geopend voor het publiek. Benieuwd naar de bouw van de verdiepte ligging in Amstelveen, de verbreding bij Ouderkerk aan de Amstel en/of nieuwsgierig naar de techniek rondom de verbreding van de Schipholbrug? Kom dan een kijkje nemen achter de schermen en/of ga mee met onze rondleidingen. Ook in en rondom het bezoekerscentrum Amstelveen InZicht in hartje Amstelveen zijn er weer leuke activiteiten voor groot en klein.

Kom op 17 juni naar de Dag van de Bouw

Dag van de Bouw 2022

Vanaf eind mei: verkeershinder door start werkzaamheden viaduct over Beneluxbaan

Eind mei start VeenIX met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het oude en bouw van het nieuwe viaduct over de Beneluxbaan. In verschillende stappen worden oude delen gesloopt en nieuwe delen gebouwd. Vanaf 5 juni wordt de wegindeling onder het viaduct aangepast, van vrijdag 16 juni tot maandag 19 juni zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten, ook rijdt tramlijn 25 dit weekend niet.

Viaduct over de Beneluxbaan

Beneluxbaan

Nieuwe bruggen en viaducten bouwen die weer 100 jaar meekunnen

De verbreding van de A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht is in volle gang. Ook in Ouder-Amstel wordt hard gewerkt. Tim Reeves, hoofduitvoerder van het oostelijke gedeelte van de wegverbreding, vertelt hoe het ervoor staat.

Op dit moment zijn er vooral veel activiteiten bij de brug over de Amstel en de brug over de Bullewijk. Die bruggen worden compleet vernieuwd. Tim: ‘De bestaande bruggen bleken na nader onderzoek in slechtere staat dan vooraf gedacht. Het is daarom efficiënter om hele nieuwe bruggen te bouwen zodat ze weer 100 jaar meekunnen’.

Bruggen en viaducten in Ouderkerk aan de Amstel

Bruggen en viaducten Ouderkerk aan de Amstel

Er zijn weer nieuwe luchtfoto's

Hoe de werkzaamheden aan de A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht vorderen, ziet u het beste vanuit de lucht. Daarom stapte onze fotograaf weer in het vliegtuig en maakte weer prachtige foto’s.

Luchtfoto's mei

Luchtfoto's mei

Ga mee met de reguliere bus- en/of fietsrondleidingen langs de werkzaamheden

Na het zien van de luchtfoto's nieuwsgierig geworden hoe VeenIX deze werkzaamheden allemaal uitvoert? Fiets dan mee met een van de fietsrondleidingen langs het werk aan de A9. Onze voorlichters, zelf ooit gewerkt aan de A9BAHO, vertellen u er graag alles over.

Liever met de bus langs de hoogtepunten van het programma Schiphol, Amsterdam, Almere? Ook dat is mogelijk. Aanmelden kan via ons online bezoekerscentrum. Aankomende donderdag 25 mei hebben we nog enkele plekken voor de bustour. 

Meld u aan voor de fiets- of busrondleiding

Fietsrondleiding