A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze editie vindt u informatie over het werk aan de bypass, waar u live kunt komen kijken naar de werkzaamheden aankomende zaterdag en zondag en over de start van de fietsrondleidingen in maart. Natuurlijk informeren wij u ook nogmaals over de omleidingen en de wegsituatie vanaf maandag 20 februari.

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Bekijk werkzaamheden A9 komend weekend vanaf het uitkijkpunt

Kom zaterdag 18 februari en zondag 19 februari, tussen 11.00 uur en 15.00 uur naar het uitkijkpunt bij het Kazernepad om de werkzaamheden aan de bypass (tijdelijke rijstroken zuidzijde A9) live te volgen. Medewerkers van Rijkswaterstaat en VeenIX zijn aanwezig om toelichting te geven op het werk.

Werkzaamheden bekijken vanaf het uitkijkpunt

Uitkijkpunt 1

Fietsrondleidingen langs de werkzaamheden gaan in maart weer van start!

Vanaf 8 maart starten wij weer met onze twee wekelijkse fietsrondleiding langs het werk van de A9, op woensdagen van 13.30 uur tot circa 16.00 uur. Op 8 en 22 maart is er een speciale editie waarin ook meer verteld wordt over 225 jaar Rijkswaterstaat. Aanmelden kan via onderstaande link. Wilt u liever een keer mee met de busrondleiding? Ook hiervoor kunt u zich via onderstaande link aanmelden.

Meld u aan voor de fietsrondleiding langs het werk van de A9

Fietsrondleiding A9BAHO

Hoofduitvoerder Pieter over bypass: ‘Niet het mooiste weer om te asfalteren’

Vanaf maandag 20 februari rijdt verkeer richting Amsterdam en Utrecht over een bypass ter hoogte van Amstelveen. De bypass, tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9,is nodig om ruimte te maken voor de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging. Hoofduitvoerder Pieter Brouwer is verantwoordelijk voor de aanleg van de bypass. Van de fundering tot de wegmarkering. Hij vertelt erover op ons online bezoekerscentrum.

Pieter Brouwer over de aanleg van de bypass

Pieter Brouwer

Weekend 17 – 20 februari: afsluitingen A9 door aansluiten bypass

Om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging in Amstelveen, wordt eerst een bypass (tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9) aangelegd. In het weekend van 17 tot 20 februari wordt de zuidelijke rijbaan van de A9 omgelegd naar de bypass. Hiervoor zijn verschillende afsluitingen van de A9 nodig.

Diverse afsluitingen A9 in weekend 17 - 20 februari

Bypass

Maandag 20 februari 1e deel bypass in gebruik: wat merkt de automobilist?

Vanaf maandag 20 februari om 5.00 uur wordt het eerste deel van de bypass in gebruik genomen. De situatie op de weg ziet er dan anders uit. Maar wat betekent dat voor de automobilist?

Bypass in gebruik: wat betekent dit voor de weggebruiker?

Afrit 5

20 februari- 24 maart ‘Operatie Middeneiland’: wat gaan we doen?

Op maandag 20 februari is het eerste deel van de bypass in gebruik en start voor VeenIX Operatie Middeneiland. Tijdens Operatie Middeneiland worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om het tweede deel van de bypass in gebruik te nemen (eind maart) en voor de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging. Vijf weken lang worden er veel werkzaamheden tegelijk, met soms forse geluidhinder, uitgevoerd. 

Wat gaan we doen tussen 20 februari en 24 maart

Operatie Middeneiland