Nieuwsbrief: verbreding en verdiepte aanleg A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze editie vindt u onder andere informatie over de afsluitingen in het weekend van 17 tot 20 februari en wat er wijzigt voor de weggebruiker vanaf 20 februari. Werkvoorbereider Matthijs Streng vertelt meer over de werkzaamheden tijdens dit weekend en we delen de link voor het terugkijken van de webinars (digitale presentatie) van eind januari 2023.

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Weekend 17 – 20 februari: afsluitingen A9 door aansluiten bypass

Om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging in Amstelveen, wordt eerst een bypass (tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9) aangelegd. In het weekend van 17 tot 20 februari wordt de zuidelijke rijbaan van de A9 omgelegd naar de bypass. Hiervoor zijn verschillende afsluitingen van de A9 nodig.

Diverse afsluitingen A9 in weekend 17 - 20 februari

Afsluitingen weekend 17 - 20 februari

Afsluitingen A9 in februari en maart: bereid je reis goed voor met Ask&GO

De A9 is vanaf knooppunt Badhoevedorp tot knooppunt Holendrecht dicht van 17 tot 20 februari. Van 24 tot 27 maart is de weg in de andere richting afgesloten: van knooppunt Holendrecht richting knooppunt Badhoevedorp. Tijdens deze afsluitingen is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO actief. Zo ga je goed voorbereid op weg.

Ask&Go

Ask en Go

Maandag 20 februari 1e deel bypass in gebruik: wat merkt de automobilist?

Vanaf maandag 20 februari om 5.00 uur wordt het eerste deel van de bypass in gebruik genomen. De situatie op de weg ziet er dan anders uit. Maar wat betekent dat voor de automobilist?

Bypass in gebruik: wat betekent dit voor de weggebruiker?

Afrit 5

10.000 ton asfalt in 1 weekend voor bypass Amstelveen

Tijdens de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 moet het verkeer zoveel mogelijk door blijven rijden. We leggen daarom tijdelijk extra rijstroken aan ten zuiden van de huidige A9. Verkeer richting knooppunt Holendrecht rijdt vanaf maandag 20 februari over de bypass. Matthijs Streng, werkvoorbereider bij aannemer VeenIX, vertelt hoe de bypass wordt aangelegd en voor welke uitdagingen VeenIX staat tijdens het weekend van 17 tot 20 februari.

10.000 ton asfalt in 1 weekend voor bypass Amstelveen

Bypass

Terugkijken webinars

Op donderdag 26 januari organiseerde Rijkswaterstaat, samen met aannemer VeenIX en de gemeente Ouderkerk aan de Amstel een webinar over de werkzaamheden aan de A9 in Ouderkerk aan den Amstel. Een avond eerder, op woensdag 25 januari organiseerden zij een webinar over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. Kijk de webinars en/of de presentaties terug.

Terugkijken webinars

Webinar OA

Bekijk welke hinder er in uw omgeving is

Op onze actuele hinderkaart kunt u zien waar we werkzaamheden uitvoeren die hinder op kunnen leveren voor de omgeving. Zowel verkeer- als geluidhinder. 

Actuele hinderkaart

Actuele hinderkaart

Extra rijstrook tussen knooppunt Holendrecht en A9 aansluiting 4 Ouderkerk aan de Amstel

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Daarover rijden ’s ochtends auto’s in de richting Amstelveen en ’s avonds in de richting Holendrecht. Om de doorstroming van het verkeer op de A9 richting Amstelveen tijdelijk al te verbeteren, bouwt VeenIX de vluchtstrook tussen knooppunt Holendrecht en afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel om naar een tijdelijke extra rijstrook.

Tijdelijke extra rijkstrook

Extra rijstrook