A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze nieuwsbrief vindt u onder andere informatie over de afsluiting van oprit 5 en de nachtelijke afsluiting van de A9 aankomend weekend, de afsluitingen van de onderdoorgangen in het Amterdamse Bos deze zomer, onze nieuwe actuele hinderkaart en wensen wij u een  fijne zomer!. 

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Fijne zomer!

Damwanden, sloop- en grondwerkzaamheden; het zal u niet ontgaan zijn dat onze aannemer VeenIX het afgelopen half jaar volop bezig is geweest met de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging in Amstelveen en het slopen en vervangen van viaducten en bruggen langs het hele tracé. Van 24 juli tot en met 11 augustus wordt er een stuk minder gewerkt in verband met de bouwvakantie. Voor Amstelveen betekent dit dat de damwanden voor de verdiepte ligging drie weken stil liggen. In Ouderkerk aan de Amstel en bij de Schipholbrug wordt wel doorgewerkt maar een stuk minder intensief.

Fijne zomer!

Fijne zomer

14-17 juli: oprit 5 richting Schiphol dicht en nachtelijke afsluiting A9

In het weekend van 14-17 juli is oprit 5, Amstelveen-Stadshart, richting Schiphol/Haarlem, afgesloten. Ook is afrit 5, komende vanuit de richting Holenrecht en de A9 in één richting in de nacht van zaterdag op zondag afgesloten.

14-17 juli afsluitingen

Oprit 5 juli 2023

Verbreding Schipholbrug: een hele operatie

Onderdeel van de verbreding van de A9 is het verbreden van de Schipholbrug, een van de grootste bascule (beweegbare) bruggen van Nederland. Een bijzondere klus, niet alleen doordat de twee enorme vallen (beweegbare delen) vervangen moeten worden, ook omdat de brug vlakbij Schiphol ligt, het autoverkeer op de A9 moet blijven doorstromen en rekening gehouden moet worden met de scheepvaart. Sjoert Ebben, adviseur industriële automatisering (IA) bij Rijkswaterstaat, vertelt meer over de werkzaamheden. ‘Het is een hele operatie, met veel impact.’

De verbreding van de Schipholbrug

SHB

Weten waar er hinder is in uw omgeving? Bekijk onze nieuwe actuele hinderkaart

Om u goed op de hoogte te houden van de hinder die sommige werkzaamheden met zich meebrengen, hebben we een nieuwe actuele hinderkaart. Hierop vindt u werkzaamheden die geluid-, trillings-, en/of verkeershinder met zich meebrengen.

Raadpleeg deze hinderkaart regelmatig zodat u niet verrast wordt door de werkzaamheden, qua geluid of verkeer.

Nieuwe actuele hinderkaart

Nieuwe actuele hinderkaart

Afsluitingen onderdoorgangen A9 in Amsterdamse Bos deze zomer

Deze zomer werken we aan verschillende onderdoorgangen van de A9 in het Amsterdamse Bos. Lees hier wat dat betekent voor de bezoekers. 

Afsluitingen onderdoorgangen Amsterdamse Bos

Amsterdamse Bos onderdoorgangen