A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze editie vindt u onder andere informatie over de afsluiting en omleiding van de A9 in het weekend van 24 maart, waar u de werkzaamheden van volgend weekend live kunt bekijken, foto's van het uithijsen van liggers van het Keizer Karelwegviaduct en een actueel overzicht van de hinder in uw omgeving. 

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

24-27 maart: A9 vanaf knooppunt Holendrecht richting Badhoevedorp dicht

Vanaf vrijdag 24 maart 20.00 uur tot maandag 27 maart 05.00 uur is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Verkeer komende vanuit de richting Amsterdam/Utrecht, richting Haarlem/Schiphol, wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4 en moet rekening houden met 10-30 minuten extra reistijd.

Afsluiting A9 weekend 24 - 27 maart

Weekendafsluiting 24-27 maart

Afsluitingen A9 in maart: bereid je reis goed voor met Ask&GO

Vanaf vrijdag 24 maart 20.00 uur tot maandag 27 maart 05.00 uur is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Tijdens deze afsluitingen is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO actief. Zo ga je goed voorbereid op weg.

Ask&Go

Ask en Go

Bekijk werkzaamheden weekend 24-27 maart vanaf het uitkijkpunt

In het weekend van vrijdag 24 maart 20.00 uur tot maandag 27 maart 5.00 uur wordt de noordelijke rijbaan van de bypass (tijdelijke rijstroken zuidzijde A9) aan beide kanten aangesloten op de A9. Dit weekend worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd zoals het verwijderen van asfalt, aanbrengen nieuw asfalt, belijning, vangrails aanbrengen, damwanden plaatsen, etc. Ook dit weekend is het uitkijkpunt op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 15.00 uur open om live mee te kunnen kijken naar de werkzaamheden. Medewerkers van VeenIX en Rijkswaterstaat zijn aanwezig op het uitkijkpunt om bezoekers toelichting te geven op het werk. Hopelijk tot ziens op zaterdag 25 of zondag 26 maart! 

Uitkijkpunt

Foto's uithijsen liggers viaduct over Keizer Karelweg

Het viaduct over de Keizer Karelweg wordt medio april gesloopt. Een groot deel van de liggers van het huidige viaduct krijgt een tweede leven in een viaduct in Limburg. Deze week heeft VeenIX de eerste liggers 'geoogst' en afgevoerd naar Almere. Daar worden de liggers voorbereid zodat ze vervolgens naar Limburg gebracht kunnen worden. In april volgt het tweede deel van de liggers. Het uithijsen van de liggers leverden prachtige foto's op.  

Foto's uithijsen liggers viaduct Keizer Karelweg

Uithijsen liggers

Bekijk welke hinder er in uw omgeving is

Op onze actuele hinderkaart kunt u zien waar we werkzaamheden uitvoeren die hinder op kunnen leveren voor de omgeving. Zowel verkeers- als geluidhinder. 

Actuele hinderkaart

Actuele hinderkaart

Bouwvrouw Esther: ‘als maatschappij hebben we meer vrouwen in de bouw nodig’

Op woensdag 8 maart was het internationale vrouwendag. Met de minicampagne #bouwvrouwen bracht koepelorganisatie Bouwend Nederland diversiteit in gender in de bouw en infra extra onder de aandacht. Wij vragen Esther Korteweg, coördinator kabels en leidingen bij bouwcombinatie VeenIX hoe het is om een bouwvrouw te zijn.

Bouwvrouw Esther Korteweg

Bouwvrouw Esther

Oud spoor aangetroffen bij werkzaamheden aan de Amsteldijk Zuid

Tijdens de werkzaamheden voor de verbreding van de A9 stuiten de werklieden heel soms op een verrassing in de bodem. Deze week werd tijdens graafwerkzaamheden aan de Amsteldijk Zuid een oud spoor in de grond aangetroffen in de buurt van Kruitfabriek “De Oude Molen”. Tijd om een stukje geschiedenis van deze (interessante) plek op te zoeken.

Oud spoor Amsteldijk Zuid