A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze nieuwsbriefeditie vindt u de link om u in te schrijven voor de rondleidingen tijdens de Dag van de Bouw, informatie over de afsluiting van de Beneluxbaan van 16-19 juni en stellen wij graag weer iemand aan u voor. 

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Schrijf u in voor de fiets- en/of busrondleiding tijdens de Dag van de Bouw (zaterdag 17 juni)

Op zaterdag 17 juni organiseren we de Dag van de Bouw in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. In Amstelveen, bij de Keizer Karelweg en in Ouderkerk aan de Amstel bij de hoek Rondehoep Oost en de Polderweg zijn de bouwplaatsen geopend voor publiek. Ook organiseren we meerdere rondleidingen. U kunt mee met de fiets langs de werkzaamheden in Amstelveen en/of met de bus naar de Schipholbrug om daar vervolgens te voet rondgeleid te worden. Meld u snel aan!        

Kom op 17 juni naar de Dag van de Bouw

Dag van de Bouw

16 tot 19 juni: Beneluxbaan en Ouverture dicht

Van vrijdag 16 juni 21.00 uur tot maandag 19 juni 5.30 uur zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten voor al het verkeer. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Boersweg en de Keizer Karelweg. Fietsers en voetgangers kunnen via de Keerpuntweg, die wel beschikbaar is. Ook is tramlijn 25 dit weekend buiten dienst.

16 - 19 juni Beneluxbaan en Ouverture dicht

Beneluxbaan

Omgevingsmanager Carlijn: Nu wordt alles zichtbaar

Als omgevingsmanager van aannemer VeenIX is Carlijn Bergshoeff eerste aanspreekpunt voor bewoners, belangenorganisaties en de overheid. Ze werkt al 15 jaar als omgevingsmanager en sinds maart van dit jaar werkt ze voor het oostelijk deelgebied van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht. ‘Mensen beleven hinder als minder erg als ze weten wat er gebeurt, waarom het gebeurt en hoe lang het gaat duren. Daar probeer ik voor te zorgen.’

Omgevingsmanager Carlijn

Carlijn Bergshoeff

Bekijk de toekomstige situatie van de A9 in 360 graden beelden

Hoe ziet de A9 en omgeving er in 2027 uit? Hoeveel geluid produceert de A9 straks, hoe hoog worden de geluidschermen bij u in de buurt en wel soort asfalt komt er waar te liggen? De antwoorden op al deze vragen zijn te vinden op onze projectatlas van de A9. Een atlas met onder andere 360 graden afbeeldingen van de toekomstige situatie.  Neem snel een kijkje.

Bekijk hier de toekomstige A9

Projectatlas