A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze editie van de nieuwsbrief herinneren wij u eraan dat de A9 komend weekend voor doorgaand verkeer dicht is in de richting van Utrecht/Almere, vindt u onder andere informatie over de afsluiting van de Beneluxbaan in het weekend van 17 november, kunt u het webinar van Ouder Amstel terugkijken en u nog aanmelden voor de laatste rondleidingen voor de winterstop.

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

10 - 13 november: A9 vanaf knooppunt Badhoevedorp richting van Utrecht/Almere dicht

Vanaf vrijdag 10 november 20.00 uur tot maandag 13 november 5.00 uur is de A9 in één richting dicht voor doorgaand verkeer: vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan knooppunt Holendrecht. Voor lokaal verkeer zijn de opritten 5 Amstelveen-Stadshart en 4 Ouderkerk aan de Amstel, richting Utrecht/Almere, het hele weekend open. 

Afsluitingen A9BAHO in oktober en november

A9 afgesloten

17 – 20 november: Beneluxbaan en Ouverture dicht, tramlijn 25 buiten dienst

Van vrijdag 17 november 21.00 uur tot maandag 20 november 6.00 uur zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten voor al het verkeer. Gemotoriseerd verkeer van noord naar zuid Amstelveen en andersom wordt omgeleid via de Burgemeester Boersweg en de Keizer Karelweg. Fietsers en voetgangers gaan via de Keerpuntweg. Ook is tramlijn 25 dit weekend buiten dienst.

17-20 november Beneluxbaan en Ouverture afgesloten

Beneluxbaan

Terugkijken webinar werkzaamheden A9 bij Ouderkerk aan de Amstel

Op dinsdag 7 november was er een live webinar over de werkzaamheden aan de A9 bij Ouderkerk aan de Amstel. Tijdens het webinar lieten ongeveer 80 geïnteresseerden zich bijpraten over waar we staan met de werkzaamheden op dit gedeelte van het project en wat we volgend jaar allemaal gaan doen. Ook werd er informatie gedeeld over het eindresultaat en wat dit straks concreet betekent voor Ouderkerk aan de Amstel. Heeft u het webinar gemist? Geen probleem! Via deze link kunt u het alsnog bekijken. Kijkers konden tijdens het live webinar vragen stellen die in de uitzending werden beantwoord. Als u het webinar terugkijkt, kan dit uiteraard niet. Maar stuur ons gerust een bericht als u naar aanleiding van het terugkijken nog vragen heeft.

Webinar OA

Aanmeldingen laatste fietsrondleiding voor de winterstop

Tijdens de winterperiode zijn er geen fietsrondleidingen. Wilt u voor de winter nog een keer meefietsen? Meld u dan hier aan. Via deze link kunt u zich ook voor de busrondleiding aanmelding. De fietsrondleiding gaat door Amstelveen, de busrondleiding laat u de hoogtepuntne zien van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere.  De bus stopt onder andere bij de Gaasperdammertunnel, met 3 kilometer de langste landtunnel van Nederland, bij het grootste aquaduct van Europa in de A1 en de in zijn geheel verplaatste spoorbrug.

Fietsrondleiding Ouderkerk

Foto's uithijsen bedientoren

In het weekend van 27 tot 30 oktober was de A9BAHO afgesloten en heeft VeenIX onder andere de bedientoren bij de Schipholbrug in delen verwijderd. Dat leverde mooie plaatjes op.

Foto's weekendwerkzaamheden

Bedientoren