A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze editie van de nieuwsbrief herinneren we u graag aan het webinar en de inloopmarkt in Amstelveen over de werkzaamheden aan de A9 en laten we zien hoe we de Schipholbrug gaan verbreden. Er zijn weer prahtige bouwfoto's gemaak en we attenderen u op de fiets- en busrondleidingen die weer gestart zijn na de zomer.  

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Herinnering: Meld u aan voor het webinar op 21 september of kom naar de inloopmarkt op 28 september Amstelveen

Op donderdag 21 september organiseren we weer een webinar (digitaal) waar we u graag bijpraten over de werkzaamheden aan de verdiepte ligging en de bruggen en viaducten in Amstelveen. Dit keer is Marc Tenfelde aanwezig in de studio. Marc is hoofduitvoerder bij VeenIX en kan alles vertellen over de verschillende bouwstappen van de verdiepte ligging, de uitdagingen en de successen. Ook Bert Jan Zandhuis schuift aan. Bert Jan is verkeersmanager bij Rijkswaterstaat en komt vertellen wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een snelweg. 

Voor het webinar is aanmelden verplicht, voor de inloopmarkt in de Schouwburg is dat niet nodig. We zien u graag op een of beiden dagen!

Voor de werkzaamheden in Ouder-Amstel organiseren we later dit jaar een webinar. Dan begint op dat deel van de A9 een nieuwe fase voor de werkzaamheden.

Informatie webinar en inloopmarkt Amstelveen

Webinar Amstelveen

Hoe verbreden we de Schipholbrug terwijl de A9 beschikbaar blijft voor verkeer?

De verbreding van de Schipholbrug is een bijzonder project binnen A9BAHO en met recht een technologisch hoogstandje. Als de brug straks klaar is, is het de breedste basculebrug van Nederland. Benieuwd wat we precies doen bij deze brug? Bekijk dan de animatie.

Bekijk de bouwstappen van de Schipholbrug in het filmpje

Animatie Schipholbrug

Ga mee met de bus en/of fietsrondleidingen langs het werk

Afgelopen woensdag is de eerste fietsrondleiding langs de werkzaamheden van A9BAHO na de zomer georganiseerd. Er is hard gewerkt de afgelopen maanden want er is veel veranderd buiten. 'Indrukkend om te zien hoe de noordelijke bak van de verdiepte ligging steeds meer vorm krijgt', aldus Peter Hollaar, een van de voorlichters tijdens de fietsrondleiding.

Peter is zelf jarenlang werkzaam geweest bij de A9BAHO. Nu is hij met pensioen maar nog altijd even enthousiast over het werk. Peter: 'Het is natuurlijk prachtig dat alle plannen die we destijds maakten, nu tot uitvoering komen'. Ook bij de busrondleidingen langs alle projecten van het programma weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere is Peter voorlichter. 'Het blijft leuk om mensen te vertellen over het grootste aquaduct van Europa of hoe we de spoorbrug millimeter voor millimeter in zijn geheel verplaatst hebben over de snelweg'. Ook een keer mee? Meld u dan aan.    

Meld u aan voor de fiets- of busrondleiding

Fietsrondleiding

Bouwfoto's

Afgelopen weken is onze fotograaf weer op pad geweest en dat leverde weer mooie beelden. 

Bouwfoto's

Bouwfotos