Nieuws en achtergronden over de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze nieuwsbrief informeren wij u onder andere over de afsluiting van het fiets- en voetpad Keizer Karelweg ter hoogte van de A9, de afsluiting van de A9 in het weekend van 1 maart, de actuele hinderkaart en de gemeentewapens op viaducten.

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere.

19-24 februari: fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder de A9 overdag dicht

In de voorjaarsvakantie, van maandag 19 tot en met vrijdag 23 februari van 9.00 uur tot 16.00 uur en zaterdag 24 februari van 8.00 uur tot 19.00 uur, zijn het fiets- en voetpad Keizer Karelweg, onder de A9 door, afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Keerpuntweg. Voetgangers kunnen gebruik maken van een pendelbus.

Afsluiting fiets- en voetpad Keizer Karelweg

Fietspad Keizer Karelweg

Weekend 1 – 4 maart: A9 dicht vanaf Holendrecht t/m afrit 5 Amstelveen-Stadshart

Van vrijdag 1 maart 20.00 uur tot maandag 4 maart 5.00 uur is de A9 in een richting dicht: vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-Stadshart.

Deze periode wordt de A9BAHO zowel ten westen van knooppunt Holendrecht als bij het viaduct over de Beneluxbaan verlegd om ruimte te maken voor de verbreding van viaducten. Om te zorgen dat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt, gebeurt dit in weekenden zodat de weg op de maandagochtenden klaar was voor gebruik. Het weekend van 1-4 maart is voorlopig het laatste weekend dat e A9 deels afgesloten is. 

A9 dicht vanaf Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-Stadshart

Afsluiting 1-4 maart

Bekijk hier de actuele hinderkaart: waar en wanneer is er hinder in uw omgeving

Het verbreden en verdiept aanleggen van de A9 kan helaas niet zonder verkeers- en/of omgevingshinder. Wij proberen de omgeving hier zo goed mogelijk over te informeren zodat de hinder niet als een verrassing komt. De actuele hinderkaart is een van de communicatiemiddelen die we hiervoor inzetten. Hierop kunt u de werkzaamheden zien die op korte termijn op de planning staan en hinder geven.

Actuele hinderkaart

Nieuwe actuele hinderkaart

Foto's werkweekend 2-5 februari

In het weekend van 2 tot 5 februari was de A9 deels afgesloten voor werkzaamheden. Onze fotograaf ging langs om de werkzaamheden vast te leggen.

Foto's werkweekend 2-5 februari

Werkweekend week 5

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht

Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen. Bekijk een unieke oude fotocollectie van klassieke auto’s. 

Fototentoonstelling Auto's van toen

Fototentoonstelling

Wapens Amstelveen en Ouder-Amstel op A9-bruggen over Amstel en Bullewijk

Aan de zuidkant van de A9, ten westen van de Amstel, is het eerste steunpunt van de nieuwe brug over de Amstel gerealiseerd, onderdeel van de verbreding van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht. Een groot betonnen maar open object dat duidelijk laat zien waar de extra rijstroken van de A9 straks komen te liggen. Met als opvallend detail het wapen van Amstelveen op de kopse kant. ‘Aan de andere kant van de Amstel komt eenzelfde steunpunt maar uiteraard met het wapen van Ouder-Amstel op de kopse kant’, aldus Louis van Galen, adviseur ruimtelijke kwaliteit en vormgeving.

Wapens gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen op viaducten

Steunpunt 200224