A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze nieuwsbrief:

-informeren wij u over de afsluitingen van de A9BAHO tussen juli en november
-laten we zien waarom er duikers ingezet worden bij de werkzaamheden aan de A9
-vertelt Jan Roelof Leidekker van VeenIX hoe wegfaseringen werken
-kunt u zich abonneren op de Google-kalender met de wegafsluitingen van de A9BAHO
-sturen we een link om het webinar terug te kijken.

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere.

Juli- november: nacht- en weekendafsluitingen A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht

De komende maanden wordt het verkeer ter hoogte van de Schipholbrug en Ouderkerk aan de Amstel omgelegd naar de nieuwe, bredere rijbanen. Hiervoor zijn diverse nacht- en weekendafsluitingen nodig, waaronder de afsluiting van de A9 richting Schiphol/Haarlem, tussen de knooppunten Badhoevedorp van vrijdag 26 juli 20.00 uur tot zaterdag 27 juli 9.00 uur. 

Afsluitingen A9BAHO juli-oktober

Beeld afsluiting juli november

Een wegfasering is veel meer dan alleen de weg veranderen

Vanaf de allereerste schets in 2018 is Jan Roelof Leidekker betrokken bij de verbreding en verdieping van de A9 bij Amstelveen. Inmiddels werkt hij als ontwerpleider, zowel voor de tijdelijke als de eindsituatie van de A9 en de omliggende lokale wegen bij VeenIX. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de nieuwe, bredere rijbaan rondom de Schipholbrug af te krijgen. Deze zomer schuift het verkeer op naar deze nieuwe rijbaan en wordt de zuidelijke kant vernieuwd en verbreed. Leidekker legt uit hoe zo’n wegfasering werkt. En waarom niet al het werk in één keer gebeurt.

Een wegfasering is veel meer dan alleen de weg veranderen

Jan Roelof

Video: Duikers aan het werk in de verdiepte ligging

Voordat we onderwaterbeton kunnen storten, moeten duikers in de bouwkuip aan de slag. Op wel 9 meter diepte, voeren zij allerlei werkzaamheden uit. Hoe ze dat doen en waarom, zie je in onderstaand filmpje.

Film duikers aan het werk bij de A9BAHO

Terugkijken webinar Amstelveen

Op donderdag 27 juni organiseerde Rijkswaterstaat, samen met VeenIX en de gemeente Amstelveen, een webinar over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. Hieronder kunt u het webinar terug kijken.

Terugkijken webinar Amstelveen

Webinar donderdag

Google agenda wegafsluitingen A9BAHO

Hieronder vindt u een kalender met daarop de wegafsluitingen van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht en van de lokale wegen rondom de A9. Wilt u deze wegafsluitingen ook opslaan in uw eigen agenda? Klik dan op de afspraak en vervolgens op toevoegen aan mijn agenda. Ook kunt u zich abonneren op deze openbare agenda. Zo blijft u bij nieuwe afsluitingen automatisch op de hoogte. Om te abonneren op deze agenda, klikt u rechtsonder op het plusje van Google Agenda.

Google agenda

Google agenda