Nieuws en achtergronden A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze editie van de nieuwsbrief:

- attenderen wij u op de digitale informatieavond van aanstaande donderdag (webinar) waarin wij u bijpraten over de werkzaamheden aan de A9. Vooraf inschrijven is noodzakelijk
- blikken we terug op de werkzaamheden aan de Schipholbrug van vorig weekend
- doen we verslag van de presentaties die de leerlingen van het Keizer Karel College gegeven hebben naar aanleiding van de opdracht: bedenk hoe de nieuwe A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht energieneutraal kan worden opgeleverd.  

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere.

Aanstaande donderdag: digitale informatieavond over de werkzaamheden aan de A9BAHO in Amstelveen (webinar)

Aanstaande donderdag (27 juni), van 20.00 uur tot 21.30 uur, organiseren wij weer een webinar (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. Voor het webinar moet u zich aanmelden, hieronder leest u hoe u dit kunt doen.

Aanmelden webinar A9 Amstelveen

Webinar donderdag

Inhijsen dek Schipholbrug: ‘Een enorme opluchting dat ie erin ligt’

Afgelopen weekend, in de nacht van zondag 16 op maandag 17 juni, is het noordelijke dek van de Schipholbrug ingehesen. ‘Een enorme opluchting dat ie erin ligt’, aldus Johan Veldman, hoofduitvoerder bij de werkzaamheden aan de Schipholbrug. Op dinsdagmiddag zit hij, na een lang weekend werken, weer fris en fruitig aan de vergadertafel in de keet. ‘Het was een spannend weekend, maar het is ons gelukt. Ik ben ontzettend trots op het hele team.’

Terugblik inhijsen dek Schipholbrug

Dek SHB

Leerlingen Keizer Karel College presenteren ideeën over duurzame A9

Begin april gingen 60 leerlingen uit het tweede jaar van het technasium van het Keizer Karel College in Amstelveen aan de slag voor Rijkswaterstaat. De opdracht: bedenk hoe de nieuwe A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht energieneutraal kan worden opgeleverd. Tijdens de startbijeenkomst op 10 april kregen ze informatie van diverse specialisten van Rijkswaterstaat, om daarna vol enthousiasme aan de slag te gaan. Op 12 juni presenteerden ze hun ideeën aan de jury. NH Nieuws was hier ook bij aanwezig en maakte een reportage van deze bijeenkomst.

Presentaties duurzame A9 leerlingen KKC

duurzame opdracht KKC leerlingen