A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze editie van de nieuwsbrief:

  • informeren wij u over de mogelijk forse verkeershinder komend weekend vanwege de afsluiting van de A9
  • willen wij u attenderen op het webinar dat eind juni live te volgen is
  • blikken we terug op de Dag van de Bouw
  • vertellen wij u over een bijzondere ontmoeting tussen twee generaties bouwers

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere.

Mogelijk forse verkeershinder komend weekend vanwege afsluiting A9

Van vrijdagavond 14 juni tot zondagochtend 16 juni werkt Rijkswaterstaat aan de Schipholbrug in de A9. We plaatsen dan het nieuwe noordelijke dek van de brug. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht dit weekend in beide richtingen afgesloten. Dit weekend zijn ook de A12 en de A20 tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn in de richting van Utrecht afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Mogelijk forse verkeershinder komend weekend vanwege afsluiting A9

Afsluiting A9 komend weekend

Afsluiting A9: bereid je reis goed voor met Ask&GO

Tijdens de weekendafsluiting van de A9 van vrijdag 14 juni tot maandagochtend 17 juni is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO actief. Zo ga je goed voorbereid op weg. 

Reisadviesdienst Ask and Go

Ask en go

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9BAHO in Amstelveen

Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, organiseren wij weer een webinar (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. Voor het webinar moet u zich aanmelden, hieronder leest u hoe u dit kunt doen.

Aanmelden webinar A9 Amstelveen

Webinar donderdag

Succesvolle Dag van de Bouw in Amstelveen

Een record aantal bezoekers, ruim 2500, kwam afgelopen zaterdag naar de Dag van de Bouw. Op het Stadsplein in Amstelveen waren allerlei activiteiten voor jong en oud en op de bouwplaatsen van de A9, ter hoogte van de Keizer Karelweg in Amstelveen en de Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel, stonden de bezoekers oog in oog met enorme bouwmachines.

Succesvolle Dag van de Bouw

Sucesvolle dag van de bouw

Twee generaties bouwers in Ouderkerk

Een bijzondere ontmoeting op de Dag van de Bouw in Ouderkerk aan de Amstel op zaterdag 8 juni. Hier worden de bruggen over de Amstel en de Bullewijk momenteel verbreed en vernieuwd. Deze bruggen zijn gebouwd in 1974, en de toenmalige hoofduitvoerder Wim Spierings (inmiddels 91 jaar oud) kwam het project bezoeken. Uiteraard heette de huidige hoofduitvoerder Tim Reeves hem van harte welkom en praatte hij zijn voorganger van 50 jaar geleden uitgebreid bij over de werkzaamheden die hier nu plaatsvinden.

Twee generaties bouwers

Twee generaties bouwers