Nieuws en achtergronden over de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze editie vindt u onder andere meer informatie over de planning van het onderwaterbeton in Amstelveen, attenderen wij u op de start van de fietsrondleidingen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, delen we prachtige nieuwe luchtfoto's, vertellen we hoe u kans kunt maken op tickets voor het Louwman museum en waar de liggers van de A9 naartoe gaan voor hergebruik.

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere.

Begin mei: start storten onderwaterbeton verdiepte ligging Amstelveen

De werkzaamheden voor de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging vorderen gestaag. Op dit moment voeren we verschillende werkzaamheden uit op verschillende locaties in de toekomstige bak: we boren palen, ontgraven bouwkuipen en pompen water in de bouwkuipen. De volgende stap is het storten van onderwaterbeton. Dit staat nu gepland voor begin mei.

Begin mei start storten onderwaterbeton

Eerste compartiment met water gevuld

De fietsrondleidingen in Amstelveen en Ouder-Amstel gaan weer van start

Zou u de werkzaamheden graag eens van dichtbij willen bekijken? Of wilt u meer weten over de techniek, planning, het ontwerp of andere dingen rond het project? Fiets dan mee met onze enthousiaste voorlichters Peter en Wilson, beiden oud RWS’ers met jarenlange ervaring op het gebied van infraprojecten. Meld u snel aan, in Amstelveen zijn nog maar een paar plekken beschikbaar. 

Fietsrondleidingen Amstelveen en Ouder-Amstel weer van start

Fietsrondleiding maart 2024

Luchtfoto's A9BAHO

Onze fotograaf is weer de lucht in geweest en dat levert wederom mooie beelden op.

Bij de Schipholbrug is de uitbreiding aan de noordzijde goed te zien. Ter hoogte van Amstelveen staan de eerste bouwkuipen onderwater en in Ouderkerk wordt druk gewerkt aan de viaducten en bruggen.

Luchtfoto's

Luchtfoto maart 2024

Liggers A9 krijgen tweede leven in A44

In maart zijn circa 50 liggers uit de A9 in Ouderkerk aan de Amstel gehesen om te worden hergebruikt in de A44. Liggers zijn de ondersteunende langwerpige betonnen balken waar de weg op rust. Voor dit zogenaamde ‘oogsten’ van liggers die kwalitatief nog goed zijn, werkt Rijkswaterstaat in een uniek project samen met consortium Groene Liggers V.O.F., met daarin 12 organisaties. Met het hergebruik van liggers werkt Rijkswaterstaat aan zijn ambitie om in 2030 klimaatneutraal, circulair en schoon te werken.

Hergebruik liggers

Liggers

Fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ druk bezocht

De fototentoonstelling “Auto’s van Toen” in bezoekerscentrum Amstelveen InZicht is een succes. Maar liefst 650 bezoekers hebben de unieke fotocollectie van klassieke auto’s in Amstelveen al bekeken. De expositie is tot en met vrijdag 12 april te bewonderen in het bezoekerscentrum aan het Stadsplein. Om dat te vieren, heeft Amstelveen InZicht een speciale prijsvraag bedacht. Doe mee en maak kans op vier kaartjes voor het Louwman Museum waar de oudste privécollectie automobielen ter wereld te bewonderen is.

Tentoonstelling Auto's van Toen verlengd

Tentoonstelling verlengd

De man achter de signalen op de A9

Knipperende matrixborden met ‘50’ boven de snelweg als er een auto met pech op de vluchtstrook staat, of rode kruisen als er een ongeval is gebeurd: weggebruikers kennen de signalen. Die signalen komen uit de verkeerscentrale in Velsen, waar het wegennet in deze regio in de gaten wordt gehouden via een Dynamisch Verkeers Managementsysteem (afgekort DVM). Het is een ingenieus systeem dat ervoor zorgt dat de weg onder alle omstandigheden optimaal gebruikt kan worden. Het systeem moet altijd werken én daar komt door de omvangrijke werkzaamheden op het traject tussen Badhoevedorp en Holendrecht bijzonder veel bij kijken.

De man achter de signalen op de A9

Richard Schalke

Blijf op de hoogte van actuele werkzaamheden en hinder

Via onze actuele hinderkaart bent u altijd op de hoogte van de hinder in uw omgeving. 

Nieuwe actuele hinderkaart