Nieuws en achtergronden A9 Badhoevedorp-Holendrecht

In deze editie van de nieuwsbrief informeren wij u onder andere over:

  • een afsluiting van de A9 in het weekend van 31 mei tot 3 juni en hoe u persoonlijk reisadvies kunt ontvangen
  • de Dag van de Bouw op zaterdag 8 juni
  • de wisselbaan
  • en nodigen wij u uit om te komen kijken naar het inhijsen van het enorme brugdek van de Schipholbrug op zaterdagochtend 1 juni.   

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere.

Vanaf 28 mei tot 3 juni: A9 deels dicht

Van dinsdag 28 mei tot maandag 3 juni is er verkeershinder op de A9 wegens werkzaamheden. Er zijn in die periode drie nachtafsluitingen vanaf knooppunt Holendrecht richting knooppunt Badhoevedorp. De andere richting op is de weg wel open. In het weekend van vrijdag 31 mei tot maandag 3 juni is de A9 het volledige weekend in beide richtingen afgesloten tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht.

Verkeershinder A9

A9 afgesloten

Afsluiting A9: bereid je reis goed voor met Ask&GO

Tijdens de weekendafsluiting van de A9 in van 31 mei t/m 3 juni is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO actief. Zo ga je goed voorbereid op weg. Via WhatsApp of Facebook massenger geef je aan waar je naartoe wilt, vanaf waar je vertrekt en hoe je het liefst reist. Een operator vertelt welke hinder je kan verwachten en op welke manier je het beste kan reizen. Zo voorkom je onverwachte tegenslag onderweg. 

Reisadviesdienst Ask and Go

Ask en go

Kom zaterdag 1 juni kijken naar het inhijsen noordelijke brugklep Schipholbrug

Op de foto is de noordelijke brugklep van de Schipholbrug te zien. Deze kolos van 36,5 bij 17,5 meter groot weegt maar liefst 436 ton en wordt op zaterdag 1 juni op zijn plek gehesen in de Schipholbrug.

Het brugdek – ook wel het val genoemd – bevindt zich nu nog in Krimpen aan de IJssel. Maar in de loop van volgende week start het transport over het water, en als alles volgens plan gaat wordt dit brugdek op zaterdag 1 juni met behulp van twee reusachtige kranen op zijn plek gehesen. Deze hijsactie start al in de ochtend omstreeks 9.00 uur en duurt zeker tot 16.00 uur. 

Kom kijken naar het inhijsen van de brugklep van de Schipholbrug

Brugklep Schipholbrug

Neem op zaterdag 8 juni een kijkje achter de schermen van het werk aan de A9 tijdens de Dag van de Bouw

Op zaterdag 8 juni doen ook wij weer mee aan de Dag van de Bouw! Van 12.00 uur tot 17.00 uur organiseren aannemer VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen allerlei activiteiten voor jong en oud. Dus kom 8 juni naar het Stadsplein in Amstelveen, bezoekerscentrum Amstelveen InZicht of naar de bouwplaatsen van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht (A9BAHO) in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel.

Dag van de Bouw

De wisselbaan komt eraan

Er wordt met man en macht gewerkt aan de vernieuwing van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO). Zo werkt aannemer VeenIX in opdracht van Rijkswaterstaat aan het verbreden van de rijbanen, aanleggen van een verdiepte ligging, bouwen van drie overkappingen en aan het plaatsen van nieuwe geluidsschermen. Ook de aanleg van een nieuwe wisselbaan is een belangrijk onderdeel van dit project. ‘De wisselbaan is een rode draad in het weguitbreidingstraject Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA), waar het A9BAHO-project onderdeel van uitmaakt,’ zegt Lammert Postma, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat. Hij vertelt alles over het nut en de noodzaak van de extra wisselbaan op de A9.

De wisselbaan komt eraan

Wisselbaan

De mensen achter de bouw: Jesper Kunkels, projectleider verkeersmanagement

De verbreding van de A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht kan niet zonder alle mensen die elke dag opnieuw werken op dit bijzondere project. Een aantal van deze mensen stellen wij graag voor. Deze keer Jesper Kunkels, die zich als projectleider met verkeersmanagement bezighoudt.

Mensen achter de bouw

Komende zomer hinder rond Amsterdam door werkzaamheden

Naast de werkzaamheden aan de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, werkt Rijkswaterstaat komende zomer ook aan diverse andere projecten in en rond Amsterdam. Het doel is om onze infrastructuur in goede conditie te brengen, te houden én toekomstbestendig te maken. Deze werkzaamheden kunnen leiden tot forse extra reistijd voor de weggebruiker.

Komende zomer hinder rond Amsterdam door werkzaamheden

Hinder