A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Fijne zomer!

Aannemer VeenIX werkt tijdens de bouwvakantie, vanaf maandag 25 juli tot maandag 15 augustus, door maar met minder personeel. Er staan in deze periode geen werkzaamheden met hevige hinder gepland. Op maandag 15 augustus vervolgen ze de werkzaamheden op volle kracht. Wij willen alle bewoners van Badhoevedorp, Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen, ondernemers, weggebruikers en andere betrokkenen danken voor hun begrip het afgelopen jaar. Wij zijn ons ervan bewust dat het verbreden en verdiept aanleggen van de A9 soms hevige geluids-, trillings, en/of verkeershinder met zich meebrengt. Ook de komende jaren zal de omgeving soms nog forse hinder gaan ondervinden. We proberen de hinder zoveel als mogelijk te beperken maar dat lukt zeker niet altijd. Wij wensen iedereen een fijne zomer!  

Fijne vakantie

Leuke foto van u of uw kind tijdens de Dag van de Bouw? Bestel ze hier!

Onze huisfotograaf heeft tijdens de Dag van de Bouw veel foto’s gemaakt. Bijvoorbeeld van het schilderen van de containers, de jonge chauffeurs in de bouwmachines, het skelterparcours en de Lego verdieping. Zit er een foto bij die u graag wil hebben? Laat het ons weten door een mail te sturen met het nummer/de nummers van de foto(‘s) naar a9badhoevedorp-holendrecht@rws.nl en we sturen u de foto(‘s) in hoge resolutie toe.

Foto's Dag van de Bouw

Foto's Dag van de Bouw

Bouwfoto's

De afgelopen maanden heeft VeenIX onder andere gewerkt bij de Keizer Karelweg, het Oude Dorp en de Schipholbrug. Bekijk hier de foto's.

Bouwfoto's

Bouwfoto's

Een graffitikunstwerk voor het Oude Dorp

Het graffitikunstwerk op de containerwand in het Oude Dorp van Amstelveen is af. Het werk van  graffiti kunstenaar Tim Rodermans kreeg afgelopen week nog een beschermende laag zodat het de komende jaren blijft schitteren.

Graffitikunstwerk

Graffitikunstwerk

Al 300 mensen gingen u voor: fiets ook mee langs de werkzaamheden in Amstelveen

“Het is meer dan de schop erin, asfalt eroverheen en klaar”. Dat zegt Peter Hollaar over de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 in Amstelveen. Er is veel te zien én te vertellen over de bouwwerkzaamheden. Daarom organiseert Rijkswaterstaat fietsrondleidingen langs het werk. Peter is een van de experts van Rijkswaterstaat die de rondleidingen verzorgt. Marten Vriesema, die op steenworp van de A9 en de Keizer Karelweg woont, fietst deze keer ook mee: “Ik kom hier zo vaak langs, ik wilde wel eens weten hoe dit project in elkaar steekt. Het is indrukwekkend om te zien dat alleen de voorbereidende werkzaamheden al zoveel voeten in de aarde hebben. Er komt zoveel meer bij kijken dan je denkt.”

Al 300 mensen gingen u voor

Al 300 mensen gingen u voor