A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

18 april – 9 mei 2022: Verkeershinder Keizer Karelweg ter hoogte van de A9

Tussen maandag 18 april en maandag 9 mei is de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9, van zuid naar noord Amstelveen, twee weekenden afgesloten. De overige dagen is de weg beperkt beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer. VeenIX verlegt in deze periode de riolering onder de Keizer Karelweg. 

Beperkte beschikbaarheid en afsluitingen Keizer Karelweg

Luchtfoto afsluitingen Keizer Karelweg

Informatiebijeenkomsten A9: fysieke inloopmarkt en webinar

We praten u graag bij over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen en Ouder-Amstel. Door de vele positieve reacties op de webinars (online informatiebijeenkomsten), hebben we ervoor gekozen om ook deze keer een webinar te organiseren. We vinden het ook belangrijk om live met bewoners en geïnteresseerden te praten. Daarom organiseren we ook een fysieke inloopmarkt. 

Webinar en inloopavond

Inloopavond

Er zijn weer nieuwe data voor de fietsrondleidingen toegevoegd!

De werkzaamheden aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht zijn in volle gang. Er is veel te zien én te vertellen over de bouwwerkzaamheden. Zoals over de technische uitdagingen van de bouw van de verdiepte ligging, de aanleg van de tijdelijke extra rijstroken (bypass) bij Amstelveen en natuurlijk hoe we een snelweg verbreden en deels verdiepen terwijl de weg open blijft. Over deze en andere onderwerpen vertellen wij u graag meer tijdens onze fietsrondleidingen langs de A9.

Fietsrondleidingen A9

Fietsrondleiding A9BAHO

Amstelveners kunnen stemmen op kunstwerk A9-viaduct Beneluxbaan

Welk kunstwerk moet er komen op de wanden van het viaduct van de A9 over de Beneluxbaan? Inwoners van Amstelveen kunnen vanaf nu kiezen uit 6 ontwerpen die door een jury zijn geselecteerd. Dit kan via het participatieplatform Denk mee. Het ontwerp met de meeste stemmen is vanaf 2026 te zien onder het viaduct.

Kunstwerk onderdoorgang Beneluxbaan: breng uw stem uit

Kunstwerk onderdoorgang Beneluxbaan

Buurbouw zoekt u!

Op zaterdag 9 april was het de Dag van de Burgerinitiatieven. Geen betere dag om Buurbouw onder de aandacht te brengen. Buurbouw is een initiatief van Rijkswaterstaat, aannemer VeenIX en de gemeentes Amstelveen en Ouder-Amstel en is er speciaal voor de omgeving rondom de A9 Badhoevedorp – Holendrecht. Het project is in uitvoering en dat biedt voor de omgeving veel kansen. Heeft u een leuk initiatief of idee, maar kunt u wat hulp gebruiken? Buurbouw is misschien wel precies wat u nodig heeft.

Buurbouw

Buurbouw

Waar komt dat geluid vandaan?

Op onze actuele hinderkaart kunt u zien waar we werkzaamheden uitvoeren die hinder op kunnen leveren voor de omgeving. Zowel verkeer- als geluidhinder. 

Actuele hinderkaart

Actuele hinderkaart