A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Fiets mee met de rondleidingen langs de A9 aanstaande zaterdag tijdens de Dag van de Bouw

Tijdens de Dag van de Bouw aankomende zaterdag zijn er verschillende rondleidingen. Zo kunt u mee op de fiets langs de werkzaamheden aan de A9. Medewerkers van Rijkswaterstaat vertellen u alles over de werkzaamheden, planning en toekomstige situatie. U kunt mee om 12.30 uur of om 15.00 uur. Klik hier om u aan te melden. U vindt hier ook alle andere activiteiten die Rijkswaterstaat, VeenIX en de gemeente Amstelveen deze dag organiseren voor jong en oud!

Wilt u alles weten over de ontwikkelingen in het Stadshart van Amstelveen? Klikt u dan hier voor meer informatie over deze rondleidingen. 

Dag van de Bouw 2022

Vliegtuigbom gevonden in Ringvaart

Momenteel baggert aannemer VeenIX in de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Dit baggeren is nodig om voldoende diepte te creëren voor de tijdelijke werkplatformen die gebruikt gaan worden tijdens het verbreden van de Schipholbrug. In de laag bagger, die van na de Tweede Wereldoorlog is, bleek onverwacht een 50 kilogram zware Duitse vliegtuigbom te liggen. Deze werd ontdekt door de schipper van de Dei Gratia. Dit is het schip waarin de bagger wordt opgevangen en vervoerd. 

Vliegtuigbom Ringvaart

Vliegtuigbom