A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen komt de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept te liggen met drie overkappingen. Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt veertien kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Informatiebijeenkomst A9 Amstelveen: webinar aanstaande woensdag en inloopmarkt aanstaande donderdag

Tijdens een digitale informatiebijeenkomst (aanstaande woensdag) en een fysieke inloopmarkt (aanstaande donderdag) praten wij u graag bij over de werkzaamheden aan de A9. Wat gaat er komend jaar gebeuren? Welke hinder levert dat op voor de omgeving en het verkeer? En hoe ver zijn we eigenlijk? Medewerkers van aannemer VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeene praten u graag bij. Natuurlijk kunt u beide avonden vragen stellen. Tijdens de inloopmarkt in de Schouwburg in Amstelveen, is ook meer achtergrond informatie te vinden, onder andere over de planning, techniek, bypass, verdiepte ligging en meer. Voor het webinar is aanmelden verplicht. U ontvangt dat een link naar de uitzending. 

Webinar en inloopavond

Webinar Amstelveen

Tijdelijke voetgangersbrug Bovenlandpad vervalt

Om de bereikbaarheid tussen Amstelveen-Noord en Zuid voor voetgangers en fietsers, tijdens de bouw van de verdiepte ligging te waarborgen, heeft VeenIX vorig jaar drie tijdelijke bruggen bij het Kazernepad, de Amsterdamseweg en de keizer Karelweg geplaatst. Voor een vierde tijdelijke brug, een voetgangersbrug ter hoogte van het Bovenlandpad, blijkt te weinig ruimte. Daarom is besloten om deze voetgangersbrug te laten vervallen. Jara Brinkman, omgevingsmanager bij VeenIX, legt uit hoe dat zit.

Voetgangersbrug Bovenlandpad vervalt

Voetgangersbrug Bovenlandpad vervalt

Nachtafsluitingen Nieuwemeerdijk en afrit 6

In de nachten van maandag 9 mei tot en met donderdag 12 mei is de Nieuwemeerdijk ter hoogte van de Schipholbrug dicht. Daarbij wordt ook afrit 6 Aalsmeer voor verkeer komende vanuit de richting Amstelveen afgesloten. In deze nachten asfalteren we een deel van de middenberm van de Nieuwemeerdijk. Dit om ruimte te creëren voor werkzaamheden aan de Schipholbrug.

Nachtafsluitingen Nieuwe Meerdijk en afrit 6

Afsluiting Nieuwemeerdijk

Als omgevingsmanager zo breed mogelijk kijken

Wat komt er kijken bij de verbreding van een snelweg en wie spelen daar een rol in? Met een reeks interviews geven we daar de komende tijd een beeld van. Voor dit eerste artikel spraken we Lammert Postma. Hij is nu omgevingsmanager bij A9 Badhoevedorp – Holendrecht (BAHO) en had eerder diezelfde rol bij de bouw van de Gaasperdammertunnel. We vroegen hem wat zijn functie precies is. “Ik wil graag breder kijken dan waar ik voor besteld ben en probeer altijd te kijken vanuit de gedachte ‘het kan wél’.”

Omgevingsmanager Lammert Postma

Lammert 3

Ontwerp “Via Amstelveen” winnaar kunstwerk A9-viaduct

Het ontwerp Via Amstelveen van kunstenaar AlexP is gekozen als favoriet kunstwerk voor de wanden van het toekomstige A9-viaduct over de Beneluxbaan. Het ontwerp kreeg ruim 36% van de stemmen en kwam daarbij als winnaar uit de bus van de zes ingediende ontwerpen. Het kunstwerk is vanaf 2026 te zien onder het viaduct.

Kunstwerk onderdoorgang Beneluxbaan: breng uw stem uit

Kunstwerk Beneluxbaan

Fiets samen met onze voorlichters langs de A9 en kom alles te weten over het werk!

De werkzaamheden aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht zijn in volle gang. Er is veel te zien én te vertellen over de bouwwerkzaamheden. Zoals over de technische uitdagingen van de bouw van de verdiepte ligging, de aanleg van de tijdelijke extra rijstroken (bypass) bij Amstelveen en natuurlijk hoe we een snelweg verbreden en deels verdiepen terwijl de weg open blijft. Over deze en andere onderwerpen vertellen wij u graag meer tijdens onze fietsrondleidingen langs de A9.

Meld u aan voor een rondleiding

Fietsrondleiding A9BAHO