Nieuwsbrief: verbreding en verdiepte aanleg A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Laat u informeren over de afsluiting van afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel in het eerste weekend van december, lees meer over de aanleg van de bypass (tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9) in Amstelveen, bekijk het filmpje van het inhijsen van de liggers van het grootste tijdelijke viaduct van Nederland en meld u aan voor een van de rondleidingen. 

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Weekend van 2 december - 5 december: afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel afgesloten

Van vrijdag 2 december 20.00 uur tot maandag 5 december 05.00 uur is afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel, komende vanuit de richting Schiphol, afgesloten. Bovendien is deze afrit in de nachten van 1 op 2 december en van 5 op 6 december afgesloten van 23.00 tot 05.00 uur. 

Weekendafsluiting afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel

Afrit 4

Video: hoe gaat het met de aanleg van de bypass in Amstelveen?

Medio februari wordt het eerste deel van de bypass, de tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9, in gebruik genomen. Tot het zover is, moet er nog veel gebeuren. Juanne Rours van VeenIX vertelt in een video meer over de aanleg van de bypass.   

Video bypass

Foto bypass

Video: dek grootste tijdelijke viaduct van Nederland ingehesen

Het dek van het grootste tijdelijke viaduct van Nederland over de Keizer Karelweg is ingehesen. In drie weken tijd zijn de 39 liggers, 13 stuks per week, geplaatst. De werkzaamheden zijn goed verlopen. Bekijk de werkzaamheden in deze timelapse.

Timelapse inhijsen liggers

Timelapse inhijsen liggers

Luchtfoto's november

Onze luchtfotograaf is weer op pad gegaan. Dit geeft een goed beeld van de voortgang van de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht. 

Luchtfoto's november

Luchtfoto november

Rondleiding met de bus of op de fiets

Rijkswaterstaat organiseert verschillende rondleidingen. Zo kunt u op de fiets langs de werkzaamheden aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Of u neemt deel aan een bustour langs alle highlights van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. U stopt tijdens de bustour onder andere bij de Gaasperdammertunnel, met 3 kilometer de langste landtunnel van Nederland, bij het grootste aquaduct van Europa in de A1 en de in zijn geheel verplaatste spoorbrug. Aanmelden kan via onderstaande link.

Meld u aan voor een rondleiding

ontgraven bypass