Nieuwsbrief: verbreding en verdiepte aanleg A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Lees in deze editie over het inhijsen van het grootste tijdelijke viaduct van Nederland, welke hinder dit met zich meebrengt, hoe het met het kruispunt op de Keizer Karelweg (DDI) gaat en bekijk foto's van de bouw. U kunt zich natuurlijk ook aanmelden voor de rondleidingen. 

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot.  Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Vanaf 17 oktober verkeershinder Keizer Karelweg: inhijsen grootste tijdelijke viaduct van Nederland

Vanaf maandag 17 oktober wordt drie weken lang, ter hoogte van de Keizer Karelweg, het dek van het grootste tijdelijk viaduct van Nederland ingehesen. Het tijdelijke viaduct is onderdeel van de bypass die aan de zuidkant van de A9 wordt aangelegd. De Keizer Karelweg is tijdens het inhijsen in de avonden en nachten afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen wel gebruikmaken van de Keizer Karelweg.  

Inhijsen grootste tijdelijke viaduct van Nederland

Werkvoorbereider Ron van Dijk: De grootste tijdelijke viaduct van Nederland is bijna klaar

Half oktober 2022 beginnen de laatste werkzaamheden voor het tijdelijke viaduct over de Keizer Karelweg, aan de zuidkant van de A9. In drie weken tijd wordt het brugdek gelegd. Dat gebeurt ‘s nachts, zodat het verkeer er overdag geen hinder van heeft. Na het inhijsen van de liggers heeft Amstelveen de grootste hulpbrug van Nederland.

Werkvoorbereider Ron van Dijk: Al een jaar zijn we bezig met de voorbereidingen van het grootste tijdelijke viaduct van Nederland

Bouwfoto’s A9 Badhoevedorp – Holendrecht september

We werken op veel plekken tegelijkertijd aan de A9. Een overzicht van verschillende werkzaamheden in september. Vanaf de Schipholbrug tot aan Ouder-Amstel.  

Bouwfoto's september

Portaal inhijsen

Werkzaamheden Schipholbrug in oktober

Als onderdeel van de verbreding van de A9 moet de Schipholbrug zowel aan de noord- als de zuidkant verbreed worden. Ook de brugkleppen worden vervangen door grotere exemplaren. In de maand oktober gaat aannemer VeenIX verder met de voorbereidingen op de bouw van de delen waar het verkeer overheen rijdt, de brugdekken. Ook gaan we door met de fundering van de brug en het verbreden van de overgang van vaste wal naar brug aan de oostzijde.

Werkzaamheden Schipholbrug oktober

Beantwoording publieksvragen kruispunt Keizer Karelweg (DDI): video

Bij de Keizer Karelweg in Amstelveen, ter hoogte van de A9, is de zogeheten Diverging Diamond Interchange (DDI) inmiddels meer dan een jaar in gebruik. We krijgen geregeld vragen over dit kruispunt. Met name over de vormgeving en de weefvakken. Verkeersmanager Bert Jan Zandhuis heeft de antwoorden. 

Hoe gaat het met de DDI?

Video Bert Jan DDI

Rondleidingen met de bus of op de fiets

Rijkswaterstaat organiseert verschillende rondleidingen. Zo kunt u op de fiets langs de werkzaamheden aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Of u neemt deel aan een bustour langs alle highlights van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. U stopt tijdens de bustour onder andere bij de Gaasperdammertunnel, met 3 kilometer de langste landtunnel van Nederland, bij het grootste aquaduct van Europa in de A1 en de in zijn geheel verplaatste spoorbrug. Aanmelden kan via onderstaande link. 

Meld u aan voor de fietsrondleiding langs het werk van de A9