A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Bezoek 15 juni de Gaasperdammertunnel tijdens Dag van de Bouw

Rijkswaterstaat  en aannemerscombinatie IXAS stellen tijdens de Dag van de Bouw een deel van de Gaasperdammertunnel open. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 15 juni. Het bouwterrein in Amsterdam Zuidoost is open tussen 10.00 en 16.00 uur. Je kan een stuk door de tunnel fietsen en voor kinderen is er een activiteitenplein.

Dag van de Bouw A9 Gaasperdammerweg

Beeldmerk Dag van de Bouw

Extra verblijfplaatsen voor vleermuizen

Binnen de grenzen van het project A9 Gaasperdammerweg hebben we gekeken of we extra verblijfplaatsen kunnen maken voor vleermuizen. En die zijn er. De brug over de Gaasp is zo’n plek. De voegen tussen de betonnen liggers aan de onderkant van de brug  zijn nu nog glad. Door grijs betonverf te mengen met fijn zand en aan te brengen met een kleine verfroller in de voegen, hebben vleermuizen genoeg grip om overdag lekker te hangen en ’s nachts te jagen.

Extra verblijfplaatsen voor vleermuizen

Afbeelding vleermuis

College verkeersmanagement geslaagd!

Onder het mom van ‘een technisch verhaal in mensentaal’ organiseerde Rijkswaterstaat op 15 en 22  mei jl. een college verkeersmanagement. In dit college vertelde verkeersmanager Bert Jan Zandhuis over zijn werk en de uitdagingen waarvoor hij staat. Beide colleges waren in een mum van tijd vol.

college verkeersmanagement A9 GDW