A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Metromovies in Gaasperdammertunnel

Wil je film kijken in een tunnel? Kom dat naar Metro Movies in de Gaasperdammertunnel op 20, 21 en 22 september. Voordat volgend jaar de eerste auto’s door de tunnel rijden, strijkt Metro Movies nog een keer neer op deze bijzondere locatie. Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS stellen net als vorig jaar een deel van het bouwterrein beschikbaar.

Metromovies Gaasperdammertunnel

1 en 2 oktober informatiebijeenkomsten A9 Gaasperdammerweg

Rijkswaterstaat bereidt zich voor op het aanvragen van de openstellingsvergunning van de Gaasperdammertunnel. Voordat we deze aanvraag doen, voeren we de laatste testen uit. Rijkswaterstaat nodigt omwonenden en belangstellenden uit voor een informatiebijeenkomst met een plenaire presentatie en een kleine informatiemarkt.

Informatiebijeenkomsten A9 Gaasperdammerweg

Instawalk door Gaasperdammertunnel

Meld je aan voor de #InstawalkRWS op zaterdag 5 oktober 2019 om de tunnel nog één laatste keer vast te leggen voordat hij open gaat. Inschrijven kan tot en met donderdag 19 september 2019. Op dinsdag 24 september hoor je of je bent geselecteerd.

Instawalk A9 Gaasperdammerweg

Instawalk

Een zwart dak

Vanaf 23 september maken we de bovenkant van het dak van de Gaasperdammertunnel zwart. We doen dat met bitumen, die spuiten we op het dak. Daarna strooien we er split over uit en rijden dit vast. Er ligt dan een laag van ongeveer een halve centimeter op het dak die het beton beschermt als straks het park met de wegen en fietspaden erop ligt.

Een zwart dak

Wist u dat?

- op donderdagavond 10 oktober van 22.00 uur tot en met vrijdagochtend 11 oktober 06.00 uur de A9 en alle tussenliggende op- en afritten dicht zijn voor verkeer richting A2 Utrecht/Amsterdam en A9 Schiphol/Amstelveen.

- de oprit vanaf de S111 Muntbergweg richting A2 Amsterdam tijdens de werkzaamheden wel open is.

- op vrijdagavond 11 oktober van 22.00 uur tot en met zaterdag 08.00 uur de A9 en alle tussenliggende op- en afritten dicht zijn voor verkeer richting A1 Amersfoort/Almere.

- de afrit richting Zaanstad/Amsterdam/Diemen op zaterdag 12 oktober tot 10.00 uur dicht is.