A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

De stappen van de openstelling van de Gaasperdammertunnel

Het gaat gebeuren: in het voorjaar van 2020 gaan de eerste twee tunnelbuizen open voor verkeer. De exacte datum is nog niet bekend. Op dit moment voeren we de laatste testen uit. Het is belangrijk dat alles goed werkt. Daarna vragen we de openstellingsvergunning aan. Lees verder om te zien welke stappen er nodig zijn, zodat het verkeer door de tunnel kan rijden.

Stappen openstelling Gaasperdammertunnel

Luchtfoto GDT

College A9 Gaasperdammerweg

Tijdens een college op woensdag 13 en woensdag 20 november vertellen de specialisten van Rijkswaterstaat hoe de teams verkeers- en mobiliteitsmanagement en communicatie zich voorbereiden op de openstelling van de Gaasperdammertunnel. U krijgt onder meer inzicht in de complexiteit van het project en wat de teams doen om weggebruikers en omwonenden te informeren. Meldt u zich snel aan, want er zijn een beperkt aantal plaatsen.

College A9 Gaasperdammerweg

Instawalk 2019

Voor alles een laatste keer

Wanneer de Gaasperdammertunnel open is voor verkeer, is het vanaf dat moment niet meer mogelijk om de tunnel voor publiek open te stellen. De allerlaatste keer publiek in de Gaasperdammertunnel moet wel speciaal zijn. We willen een paar heugelijke momenten samen met omwonenden vieren. En daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. We zijn daarom op zoek naar suggesties voor de volgende viermomenten…

Voor alles een laatste keer

laatste keer in de tunnel

Bram (10) weet alles van knooppunten

Als je school eigenlijk net iets te makkelijk vindt, dan hou je tijd over om je te verdiepen in een onderwerp dat je écht interessant vindt. Voor Bram is dat alles wat met het ontwerpen van wegen heeft te maken. Hij weet er inmiddels zo veel van, dat zijn moeder niet meer alle vragen kan beantwoorden. Daarom kwam Bram op bezoek om meer te leren over het ontwerpen van infrastructuur, en over de Gaasperdammertunnel.

Bram weet alles van knooppunten

Bram op bezoek bij SAA

Laatste hittewerende plaat in Gaasperdammertunnel geplaatst

Op de wanden en plafonds van de Gaasperdammertunnel is 260.000 m2 hittewerende bekleding aangebracht. Op vrijdag 25 oktober verankerden IXAS, Rijkswaterstaat en aannemer Kaefer gezamenlijk de laatste hittewerende plaat aan de wand van de tunnel. Hiermee werd een megaklus van 10 maanden afgerond. Dat moest gevierd worden met de medewerkers.

Laatste plaat hittewerende bekleding

Aanbrengen laatste hittewerende bekleding

Grote opkomst informatiebijeenkomsten Gaasperdammertunnel

Zo’n 240 Amsterdammers trotseerden op dinsdagavond 1 en woensdagmiddag 2 oktober de regen, om naar de informatiebijeenkomsten over de Gaasperdammerweg te komen. Deze bijeenkomst, met plenaire presentatie en een kleine informatiemarkt, ging onder andere over de afbouwwerkzaamheden in de tunnel, de werkzaamheden die aannemerscombinatie IXAS dit jaar nog uitvoert. Lees verder om ook naar de presentaties te kijken.Grote

grote opkomst informatiebijeenkomst Gaasperdammerweg

grote opkomst informatiebijeenkomsten