A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Op- en afrit S113 Kromwijkdreef: hoe zit het?

Een snelweg heeft op- en afritten. Simpel gezegd is dat een stuk weg om een autosnelweg te bereiken of te verlaten. Als in 2020 de Gaasperdammertunnel gefaseerd open gaat voor verkeer, ontstaat er een nieuwe situatie voor de aansluiting S113 met de A9. Hoe zit dat? Bert Jan Zandhuis, verkeersmanager van de A9 Gaasperdammerweg legt uit. ‘Mensen zijn gewend een bepaalde route te rijden.’

Lees meer

Tunnelmond Gaasperdammertunnel
Beeld: Gerrit Serne

Hoe zorg je ervoor dat het risico zo klein mogelijk is dat er iets gebeurt

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar dat we willen op de bouwplaats natuurlijk liever voorkomen. Hoe we dat proberen, vertelt Peter Ladage, adviseur integrale veiligheid bij de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA). ‘We overschatten onszelf vaak, en we onderschatten de risico’s.

lees meer

tunnelmond Gaasperdammertunnel
Beeld: Gerrit Serne

Plaatsen damwand bij Kantershof

De bodem bij het geluidsscherm dat ter hoogte van Kantershof langs de A9 staat, is  niet stabiel en dit is wel nodig om ervoor te zorgen dat het geluidsscherm stevig verankerd blijft. In de winter van 2020 plaatsen we daarom naast het geluidsscherm een damwand van ongeveer 110 meter. Hiermee stoppen we de beweging in de bodem.

Lees meer

Tunnelmond Gaasperdammertunnel
Beeld: Gerrit Serne

Fijne feestdagen

Vanaf Kerst is het tot 6 januari stil op de bouwplaats van de A9 Gaasperdammerweg. Tussen Kerst en oud en nieuw zijn de medewerkers met vakantie en wordt er niet gewerkt. We wensen u fijne feestdagen met een leuke kerstfilm.

Bekijk hier de film