A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Aangepaste informatiebijeenkomst openstelling Gaasperdammertunnel

In de Gaasperdammertunnel gaan de twee buizen voor verkeer richting knooppunt Holendrecht dit voorjaar open. Enkele maanden later volgen de twee buizen voor verkeer richting knooppunt Diemen. Rijkswaterstaat organiseert voor omwonenden en belangstellenden een online informatiebijeenkomst. De online bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 31 maart en begint om 19.00 uur. U kunt de bijeenkomst thuis via uw computer volgen.

Lees hier verder hoe u zich aan kunt melden voor het webinar

Gaasperdammertunnel
Beeld: Gerrit Serne

Begin april twee nachten afsluitingen op A9 Gaasperdammerweg

Op donderdag 2 en vrijdag 3 april voeren we ‘s nachts onderhoudswerkzaamheden uit op de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht. Voor deze werkzaamheden sluiten we steeds één kant van de A9 Gaasperdammerweg af.

Lees hier verder over de onderhoudswerkzaamheden

luchtfoto ter hoogte van S112 Gooiseweg
Beeld: Gerrit Serne

Wat betekent het coronavirus voor de opening van de Gaasperdammertunnel?

Thuiswerken is de norm nu als gevolg van het coronavirus COVID-19 de bewegingsvrijheid is ingeperkt. Ook in de aanloop naar de gefaseerde opening van de Gaasperdammertunnel, die gepland staat voor dit voorjaar, werken veel mensen thuis. Bij doorgaand werk op de bouwplaats houden werknemers goed afstand en letten zij op hygiëne.

Lees hier verder over onze aanpak

testen verkeerscentrale

Cursus omgaan met tunnelangst in de Gaasperdammertunnel een succes

Als je angst hebt om met de auto door een tunnel te rijden, hoe ga je daar dan mee om? Onder begeleiding van zeven rijangstcoaches en een psychologe gingen de cursisten aan de slag om hun angst te overwinnen. Het programma liet de deelnemers steeds een stapje verder gaan. Aan het eind van de middag reden ze met hun auto door de tunnel.

Lees hier verder en bekijk het filmpje van AT5 en het artikel van het Parool

bezoekers in Gaasperdammertunnel
Beeld: Gerrit Serne

‘Attentie, attentie, dit is een test’, klinkt het vanuit de Verkeerscentrale door de Gaasperdammertunnel

Het aftellen naar het moment dat de Gaasperdammertunnel in stappen opengaat in 2020, is in gang gezet. In januari en februari doorliepen we twee belangrijke testprocedures. Technisch manager Joop van der Velden begeleidde de testen samen met collega’s en wegverkeersleiders die vanuit de Verkeerscentrale in Velsen de knoppen van de Gaasperdammertunnel bedienen.

Lees hier verder over de testen in de verkeerscentrale

Beeld: Gerrit Serne

Wist u dat?

- Rijkswaterstaat regelmatig te gast is in het programma ‘Radio D’Leon’ van CaribbeanFM. Dit keer op vrijdag 27 maart. We vertellen de luisteraars over het project en hoe het gaat. U kunt de uitzending volgen op 105.5FM Kabel, 107.9FM Ether of via een livestream.

- Het geplande feestelijke festival ‘de allerlaatste keer’ op zaterdag 18 april door de situatie rond het Coronavirus helaas niet door kan gaan. Dat betekent ook dat de geplande Gaasperdammertunnelrun die dag niet doorgaat. Hardlopers die zich hebben ingeschreven, ontvangen hier persoonlijk bericht van.

- Geplande rondleidingen geannuleerd zijn. Mensen die zich hadden ingeschreven voor de rondleidingen door de A9 Gaasperdammertunnel hebben hier persoonlijk bericht van ontvangen.