A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Animatie openstelling Gaasperdammertunnel

De Gaasperdammertunnel gaat dit voorjaar in 4 fasen open voor verkeer. In deze animatie leggen we uit hoe het zit.
 

Animatie openstelling Gaasperdammertunnel

Beeld: Rijkswaterstaat

De technische onderdelen van de Gaasperdammertunnel

De Gaasperdammertunnel die dit voorjaar gefaseerd opengaat heeft tal van technische installaties. Denk aan verlichting, ventilatoren, camera’s, omroepinstallaties, hulppostkasten, luidsprekers en detectielussen. Hoe deze werken als er een calamiteit is in de tunnel en wat u moet doen als weggebruiker, dat staat allemaal in de infographic.

Wat moet je weten over de Gaasperdammertunnel

Beeld: Rijkswaterstaat

Waarom de Gaasperdammertunnel niet in één keer open kan

De tunnel gaat niet in een keer helemaal open. Dat is technisch namelijk niet mogelijk. Verkeersmanager Robert Steur van aannemerscombinatie IXAS weet hoe dat komt. ‘We moeten simpelweg nog een aantal zaken bouwen’.

Waarom de Gaasperdammertunnel niet in een keer open kan

Beeld: ©Robert Steur / Robert Steur

Kruising Gooiseweg Langbroekdreef aangepast

Ter bevordering van de doorstroming passen we de kruising Gooiseweg/Langbroekdreef aan. We leggen u uit waarom en laten met een visualisatie de doorstroming in de nieuwe situatie zien.

Laatste voorbereidingen Gaasperdammertunnel

Beeld: Rijkswaterstaat

Terugblik webinar A9 Gaasperdammertunnel

Heeft u de alternatieve informatiebijeenkomst over de laatste stand van zaken rond de A9 Gaasperdammertunnel op 31 maart gemist? We maakten er een verslag van en u kunt het webinar terugkijken.

Terugblik webinar

Beeld: Rijkswaterstaat

Laatste voorbereidingen openstelling Gaasperdammertunnel

Voordat de eerste tunnelbuizen opengaan, maken we aan beide kanten van de tunnel de ingangen en uitgangen gereed. We plaatsen onder andere portalen, geleiderails en de bebording en we brengen de laatste laag asfalt aan.

Laatste voorbereidingen Gaasperdammertunnel

Beeld: Gerrit Serne