A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Voorbereidingen gefaseerde openstelling A9 Gaasperdammertunnel nog niet afgerond door coronamaatregelen

De voorbereidingen die noodzakelijk zijn voor de gefaseerde openstelling van de A9 Gaasperdammertunnel zijn nog niet afgerond. Door de beperkende maatregelen rondom het coronavirus kost onder andere de opleiding van wegverkeersleiders meer tijd dan gepland. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten om fase 1 van de gefaseerde openstelling van de A9 Gaasperdammertunnel uit te stellen naar begin juli 2020. Dat betekent dat de geplande werkzaamheden voor het weekend van 20 tot 24 mei ook doorschuiven. Fase 1 bestaat uit het openen van de twee tunnelbuizen voor verkeer richting knooppunt Holendrecht.

Lees verder

Gaasperdammertunnel

Start bouw parkbrug Reigersbospad

In het Nelsonmandelapark bouwen we een parkbrug die straks het Reigersbospad verbindt met het park op het tunneldak. De bouw van de brug start half mei met het inrichten van het bouwterrein voor de werkzaamheden. Aansluitend brengen we heipalen en buispalen aan.

Lees verder

overzichtsfoto parkbrug

Opening Gaasperdammertunnel: dit moet je weten

In de S112 Gooiseweg, ter hoogte van de A9, komt een verkeersplein waar de af- en opritten van de Gaasperdammertunnel op aansluiten.  Frank Timmer van aannemerscombinatie IXAS vertelt over de belangrijkste feiten in fase 1 en fase 2 van de ingebruikname van de tunnel.

Lees verder

Gaasperdammertunnel

Wegwerkzaamheden op afrit 1 S113 Kromwijkdreef


Het asfalt en onderlagen van afrit 1 S113 Kromwijkdreef bij Kantershof zijn beschadigd. Van woensdagavond 13 mei tot en met uiterlijk maandagochtend 25 mei herstellen we de afrit. Om het werk veilig uit te kunnen voeren, sluiten we in deze periode de afrit af voor verkeer.

Lees verder

Tunnelmond Gaasperdammertunnel