A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Inloopbijeenkomst voor inwoners Nellestein op woensdagmiddag 17 juni

Rijkswaterstaat en IXAS organiseren voor de inwoners van Nellestein een kleine inloopbijeenkomst in het Planetarium. We geven hier uitleg over de werkzaamheden op de kruising Langbroekdreef/Gooiseweg en over de doorstroming op de Langbroekdreef na de openstelling van de tunnel. U kunt binnenlopen tussen 16:30 en 17:45 uur.

Lees verder over de inloopbijeenkomst

Inloopbijeenkomst

Video over werkzaamheden kruising Langbroekdreef / Gooiseweg

Tot en met vrijdag 3 juli breiden we het kruispunt van de Gooiseweg en de Langbroekdreef uit. Van maandag 22 juni 07:00 uur tot en met vrijdag 3 juli 18:00 is de kruising afgesloten voor het verkeer. De parkeergarage Leerdamhof is in deze periode bereikbaar vanaf de kant van de metro/Kromwijkdreef.

Bekijk hier de video

Werkzaamheden Langbroekdreef

Foto's bouw parkbrug Nelson Mandelapark

In het Nelson Mandelapark bouwen we een parkbrug die straks het Reigersbospad verbindt met het park op het tunneldak. De kolommen van de brug maken we met vijf stalen buizen. Onze fotograaf maakte foto's van de circa twintig meter lange buizen die een doorsnee hebben van 1,20 meter.

Bekijk hier de foto's

buispalen voor parkbrug

Alles wat je moet weten over afsluitbomen

Als de Gaasperdammertunnel helemaal af is en door alle buizen verkeer kan rijden, gaan we natuurlijk voor maximale veiligheid. Mocht er toch een calamiteit plaatsvinden, welke rijbanen gaan dan dicht? En wat doen primaire en secundaire afsluitbomen? Jan van der Sluis, van tunneltechnische installaties, legt uit.

Lees verder over de afsluitbomen

afsluitbomen