A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

1 juli – 5 juli: afsluiting A9 Gaasperdammerweg

Van woensdag 1 juli 22.00 uur tot zondag 5 juli 13.00 uur is de A9 Gaasperdammerweg tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen in beide richtingen dicht, inclusief alle tussenliggende op- en afritten. Daarnaast is in deze periode de S112 Gooiseweg afgesloten tussen de Karspeldreef en de Langbroekdreef.

Lees verder

werkzaamheden voor A9 Gaasperdammerweg

Eerste fase opening Gaasperdammertunnel

Vanaf zondag 5 juli gaat de Gaasperdammertunnel in stappen open voor het verkeer. In de eerste fase van de openstelling gaan de buis voor lokaal verkeer en de buis voor doorgaand verkeer open komend uit de richting van knooppunt Diemen. Verkeer met bestemmingen in Amsterdam Zuidoost rijdt door de rechterbuis voor lokaal verkeer. Doorgaand verkeer rijdt door de linkerbuis richting de A2/A9 Utrecht/Schiphol.

Lees verder

opening A9 GDT

Openstelling Gaasperdammertunnel: meer capaciteit, meer keuzes

Als eind 2020 alle buizen van de Gaasperdammertunnel open zijn, zijn er geen 3, maar 5 rijstroken per rijrichting beschikbaar op de A9 Gaasperdammerweg. Als eerste openen we de 2 noordelijke buizen richting knooppunt Holendrecht. De situatie ziet er dan anders uit dan je gewend bent. Wat gaat er allemaal veranderen? Verkeersmanager Bert Jan Zandhuis weet hoe het zit.

Lees verder

tunnelmond oprit S112 Gooiseweg

Altijd wennen aan nieuwe verkeerssituaties

‘Je hebt weggebruikers die de tunnel dagelijks gaan gebruiken en je hebt er die dat alleen sporadisch doen. Voor iedereen is een nieuwe verkeerssituatie wennen.’ Wat betekent de eerste fase van de openstelling van de Gaasperdammertunnel voor weggebruikers? Verkeerspsychologen Hans Vugs en Chantal Merkx geven aan waar je op moet letten.

Lees verder

Gaasperdammertunnel

Wist u dat?

- We in de zomer van de noordelijke rijbaan van de A9 een werkweg maken en dat we beginnen met de aanleg van het park op het tunneldak? Lees verder
- De wegwerkzaamheden die voor dit jaar gepland staan in een overzichtelijk document staan? Bekijk hier de factsheet.
- Er zo'n 30 bewoners van Nellestein de inloopbijeenkomst op 17 juni bezocht? Lees hier het hele bericht.