A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Minister opent Gaasperdammertunnel richting knooppunt Holendrecht

Op zondagmiddag 5 juli om 13.00 uur heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de eerste rijstroken van de A9 Gaasperdammertunnel geopend. Doorgaand en lokaal verkeer richting knooppunt Holendrecht rijdt vanaf nu door de tunnel. Bekijk hier de video over de werkzaamheden en de openingshandeling.

Lees verder

Minister Cora van Nieuwenhuizen

Ode aan de bouwers

Met toewijding, liefde en vakmanschap werkten zo’n 450 mannen en vrouwen dag en nacht aan de aansluiting van de A9 Gaasperdammertunnel op de bestaande wegen. Deze video maakten we voor alle bouwers die aan de verbreding van de A9 en de Gaasperdammertunnel werkten.

Lees verder

Ode aan de bouwers

IXAS aan ’t woord – Terugblik op de bouw van de Gaasperdammertunnel

Met de sleutelfiguren van aannemerscombinatie IXAS blikken we terug op een reusachtig project van bijna vijf jaar waarin de Gaasperdammertunnel tot stand kwam. ‘Vaak vormden Rijkswaterstaat en IXAS één team: RIXWAS’.

Lees verder

walsmachine voor Gaasperdammertunnel

Wegverkeersleider Rick over de opening van de Gaasperdammertunnel

5 juli was een speciale dag voor wegverkeersleider Rick. Vanuit de landelijke verkeerscentrale in Velsen-Zuid bediende hij de Gaasperdammertunnel. Hij vertelt over zijn werkzaamheden die dag. ‘We hadden lang voorbereid en nu was het echt zo ver.’

Lees verder

Afbouw A9-viaduct over Haarlerbergpad

Voor de uitbreiding van de A9 Gaasperdammerweg, bouwden we in 2016 en 2017 nieuwe viaducten over het Haarlerbergpad. Eén viaduct ontbreekt nog. Hier ligt de bestaande A9. Als het verkeer richting Holendrecht vanaf begin juli door de tunnel rijdt, ontstaat er ruimte om dit laatste viaduct te bouwen.

Lees verder

Impressie tunnelmond

Vooruitblik op fase 2

Van vrijdag 21 augustus 22.00 uur tot maandag 24 augustus 05.00 uur zijn de werkzaamheden voor fase twee van de openstelling van de Gaasperdammertunnel. Dan is de A9 Gaasperdammerweg voor verkeer richting Diemen dicht inclusief de tussenliggende op- en afritten. Daarnaast is in knooppunt Holendrecht de parallelrijbaan van de A2 richting Amsterdam dicht inclusief de verbindingsboog van de A9 uit de richting van Amstelveen naar A2 Amsterdam. Vanaf maandag 24 augustus kunnen weggebruikers uit de richting van Diemen, via de buis voor lokaal verkeer, de afrit naar S112 Gooiseweg nemen.
 

Belijning Gaasperdammertunnel