A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

21 tot 24 augustus afsluitingen op A9 Gaasperdammerweg en knooppunt Holendrecht

Van vrijdag 21 augustus van 22.00 uur tot maandag 24 augustus 05.00 uur staat fase 2 van de gefaseerde openstelling van de A9 Gaasperdammertunnel gepland. Er zijn verschillende afsluitingen nodig. Houd rekening met een extra reistijd van 10 minuten. Borden langs de weg geven de omleidingsroute aan. Zondag 23 augustus om 09.00 uur gaat in de buis voor lokaal verkeer uit de richting van Diemen afrit 2 S112 Gooiseweg open.

Lees verder

Fase 2 weekendwerkzaamheden

Persoonlijk reisadvies tijdens weekendafsluiting A9 Gaasperdammerweg

Zo min mogelijk hinder voor de reiziger. Dat is een van de uitgangspunten bij alle werkzaamheden van Rijkswaterstaat. Tijdens de afsluiting van de A9 Gaasperdammerweg voor fase 2 van de gefaseerde openstelling van 21 tot 24 augustus, kunnen reizigers daarom een nieuwe dienst testen: het persoonlijk reisadvies Ask&GO. Projectleider Mark Olivierse: ‘Dankzij een reisadvies kunnen mensen goed voorbereid op pad en voorkomen ze onverwachte situaties.’

Lees verder

operator Ask&Go
© Ask&Go

Hoe laat je bomen en planten groeien op het dak van de Gaasperdammertunnel?

Op het dak van de Gaasperdammertunnel komt straks een groot park. Daarvoor zijn de voorbereidingen in volle gang. Hoe zorgen we ervoor dat er bomen en planten kunnen groeien op het dak van de tunnel? En dat mensen er kunnen wandelen, fietsen, spelen en genieten van extra groen. Marcel Smeets (gemeente Amsterdam) en bomenadviseur Gerrit-Jan van Prooijen leggen het uit.

Lees verder

impressie park op tunneldak

Lichtlijnen op plafond zorgen voor rustiger beeld in Gaasperdammertunnel

Om een tunnel te verlichten kun je op het plafond om de aantal meter losse lampen plaatsen, maar je kunt ook zorgen dat de lampen zo dicht bij elkaar zitten dat ze voor het oog van de weggebruiker één vloeiende lijn vormen. Dit is rustiger voor de ogen.  Voor dat laatste is gekozen bij de bouw van de Gaasperdammertunnel.

Lees verder

Lichtlijnen in Gaasperdammertunnel

Aanleg zonnestroompark op tunneldak gestart

Ruim 5000 zonnepanelen prijken over enige tijd op het dak van de Gaasperdammertunnel. Onlangs is begonnen met de installatie. Het streven is dat alle panelen medio oktober op het dak liggen. Simon Jan Groenveld van IXAS: 'De ruim 5000 panelen zijn samen goed voor bijna 2 megawatt aan zonnestroom.'

Lees verder

Zonnepanelen
© SolarNRG

Wist je dat...

...doorgaand verkeer richting knooppunt Diemen in fase 3 door de tunnel rijdt? De weekendwerkzaamheden voor deze fase staan gepland voor 25 tot en met 28 september.