A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat leg op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Weekendwerkzaamheden: A9 richting knooppunt Diemen dicht

Van vrijdag 25 september 22.00 uur tot maandag 28 september 05.00 uur is de A9 Gaasperdammerweg afgesloten voor verkeer richting knooppunt Diemen. Ook de Gooiseweg is in beide richtingen afgesloten tussen de Langbroekdreef en Karspeldreef. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om via de oranje hulpbrug van Bijlmermeer richting Gaasperdam en andersom te rijden.

Lees verder

luchtfoto

Animatie: nieuwe situatie A9 Gaasperdammerweg vanaf 28 september

Vanaf maandag 28 september is er een nieuwe situatie op de A9 Gaasperdammerweg. Doorgaand verkeer richting Hengelo, Groningen en Almere rijdt via de hoofdrijbuis van de Gaasperdammertunnel. Lokaal verkeer met een bestemming in Amsterdam Zuidoost rijdt over de huidige A9. Rij rustig en lees de borden goed.

Lees verder

animatie

Waarom de Gaasperdammertunnel updates en onderhoud nodig heeft

In een tunnel zitten heel veel technische systemen die regelmatig onderhouden en getest moeten worden. En net als je eigen laptop of smartphone heeft ook een tunnel zo nu en dan een software update nodig. Technisch manager Joop van der Velden legt uit hoe het onderhoud van een tunnel in z’n werk gaat.

Lees verder

luchtfoto

Nachtafsluiting tunnel in weekend 19/20 september

Van zaterdag 19 september 21:00 uur tot zondag 20 september 09:00 uur zijn de tunnelbuizen van de A9 richting Holendrecht afgesloten, inclusief de af- en opritten. De oprit van de S111 richting A2/A9 Haarlem/ Schiphol/ Utrecht/ Amsterdam is open. Tijdens deze nachtafsluiting wordt een software-update doorgevoerd. De omleiding gaat via A1, A10 en A2. Op borden langs de weg staan de afsluitingen en omleidingen aangegeven.

luchtfoto

Ernstige verkeershinder S112 Gooiseweg ter hoogte van de A9 Gaasperdammerweg

De derde fase van de opening van de Gaasperdammertunnel start vrijdag 25 september. In deze fase bouwen we in acht weken het verkeersplein op het dak van de tunnel. Hiervoor verwijderen we de hulpbrug die over de tunnel ligt waardoor de noord-zuidverbinding via de S112 Gooiseweg acht weken niet toegankelijk is.

Lees verder

luchtfoto

Bouw verkeersplein op dak Gaasperdammertunnel: 8 weken vol aan de bak

We maken ons op voor fase 3. De big bang, zoals werkvoorbereider Frank Timmer het noemt. Wie over de Gooiseweg van Gaasperdam naar Bijlmermeer of andersom rijdt, steekt nu nog de A9 over via de hulpbrug die over de Gaasperdammertunnel ligt. Vanaf 23 november ligt daar een groot verkeersplein met 4 rijstroken, inclusief op- en afritten van en naar de A9. Voor het zover is, moet er nog hard gewerkt worden.

Lees verder

9. impressie S112 Gooiseweg

Parkbruggen bij de Gaasperdammerweg

De Gaasperdammertunnel verbindt de wijken Gaasperdam en Bijlmermeer. Op het dak van de tunnel komt niet alleen een park, maar komen ook fietspaden, zodat je makkelijk van de ene kant naar de andere kant kan. Omdat de tunnel hoger ligt dan de omgeving, zijn er aan de noordkant bruggen nodig om de fietspaden op het dak te bereiken. De eerste van vijf parkbruggen wordt inmiddels gebouwd.

Lees verder

parkbruggen

Verleggen Nellesteinpad bij A9 Gaasperdammerweg

Begin oktober start de bouw van de parkbrug van het Nellesteinpad. Naast het bestaande fietspad leggen we een tijdelijk fiets-voetpad aan, zodat fietsers en voetgangers veilig langs de werkzaamheden kunnen. Deze gaat vrijdag 18 september open.

Lees verder

bewerkte luchtfoto