A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat leg op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Diverse afsluitingen 8-23 november voor laatste fase openstelling Gaasperdammertunnel

Voor de laatste fase van de gefaseerde openstelling van de A9 Gaasperdammertunnel zijn tussen zondag 8 november 22.00 uur en maandag 23 november 05.00 uur diverse afsluitingen nodig. We sluiten bestaande wegen aan op de zuidelijke tunnelbuis. Op maandag 23 november is er een nieuwe situatie. Het verkeersplein ter hoogte van de S112 Gooiseweg is klaar en al het verkeer rijdt door de Gaasperdammertunnel. De huidige A9 is vanaf dan leeg.

Lees meer

Luchtfoto Gaasperdammertunnel

Video: verbonden met de tunnel, door de tunnel

De Gaasperdammertunnel is niet zomaar een tunnel. Hij zorgt voor verbinding. Niet alleen om van A naar B te komen, maar hij zorgt ook voor verbinding in Amsterdam Zuidoost. Verbonden met de tunnel, door de tunnel. Een ode aan Amsterdam Zuidoost.

Lees meer

Werkzaamheden openstelling vierde tunnelbuis A9 Gaasperdammerweg

Van zondag 8 november 22.00 uur tot maandag 23 november 05.00 uur voeren we de laatste werkzaamheden uit voor de openstelling van de Gaasperdammertunnel. We sluiten dan bestaande wegen aan op de zuidelijke tunnelbuis. We werken voornamelijk op drie locaties: bij op- en afrit 1 Weesp bij de Loosdrechtdreef, bij de Gooiseweg en bij de oprit naar de A9 vanaf de S111 Muntbergweg. Voor de werkzaamheden zijn afsluitingen op de A9 nodig.

Lees meer

luchtfoto bij bouwbericht 2020

Animatie nieuwe situatie 

Vanaf maandag 23 november rijdt al het verkeer op de A9 Gaasperdammerweg door de Gaasperdammertunnel. In de laatste fase gaat de rechter tunnelbuis richting knooppunt Diemen open. Dat is de buis voor lokaal verkeer. De afrit S113 Weesp komt dan te vervallen voor verkeer vanaf knooppunt Holendrecht. Verkeer kan gebruik maken van afrit 2, S112 Gooiseweg of rijdt via de A9 en de A1 naar afrit Weesp.

Lees meer

animatie fase 4 2020

Terugblik webinar A9 Gaasperdammerweg

Niet in het Planetarium in Amsterdam, maar vanuit een tv-studio spraken we over de voortgang van de werkzaamheden aan de Gaasperdammertunnel. 271 mensen keken vanuit huis live naar het webinar. Zij hoorden onder andere het laatste nieuws over de werkzaamheden aan de Gooiseweg, de openstelling van de vierde tunnelbuis en de bouw van de parkbruggen. U kunt het webinar nog terugkijken. Inmiddels is dat al meer dan 125 keer gedaan. 

Lees meer

terugblik webinar okt 2020
© Webcast company

Wist je dat...

Rijkswaterstaat regelmatig te gast is in het programma ‘Radio D’Leon’ van CaribbeanFM. Dit keer op vrijdag 13 november tussen 11.00 en 12.00 uur. We vertellen de luisteraars over de laatste ontwikkelingen van het project. U kunt de uitzending volgen op 105.5FM Kabel, 107.9FM Ether of via een livestream.