A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat leg op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Gaasperdammertunnel helemaal open voor verkeer

De Gaasperdammertunnel is sinds maandagochtend 23 november helemaal open voor verkeer. Al het verkeer op de A9 Gaasperdammerweg rijdt nu door de tunnel. De oude A9 is vanaf nu niet meer in gebruik en wordt de komende maanden afgebroken. 

Lees meer

Tunnel open

Video: Al het verkeer door de Gaasperdammertunnel

Al het verkeer op de A9 Gaasperdammerweg rijdt door de Gaasperdammertunnel! Als laatste ging de tunnelbuis open voor lokaal verkeer richting knooppunt Diemen. We maakten een film van de fasen van de opening die op 5 juli 2020 begon tot en met 23 november.

Lees meer

Lichtlijnen in Gaasperdammertunnel

Bewoners Amsterdam Zuidoost openen Gaasperdammertunnel

'Tunnel is open', een sticker met die tekst onthulden Lony Wesseling en Micah Pieternella op het grote bouwbord langs de A9. Dat deden de 2 inwoners van Amsterdam Zuidoost op zondagmiddag 22 november, met op de achtergrond een mooi zonnetje en enkele ontpoppende serpetinekokers. 

Lees meer

bewoners onthullen bord

Timelapse: bouw verkeersplein Gooiseweg

De Gaasperdammertunnel is de eerste rijkstunnel met op- en afritten halverwege de tunnel. Voor de op- en afritten bouwden we op het tunneldak ter hoogte van de S112 Gooiseweg een groot verkeersplein. Daar maakten we een filmpje van.

Lees meer

Bouw verkeersplein

Afbreken oude A9

Sinds 23 november zijn we begonnen met het afbreken de oude A9. Eerst verwijderen we een laag asfalt en een laag puin. Daaronder ligt ongeveer 300.000 m3 zand. Van 30 november tot en met 18 december graven we ongeveer de helft van dit zand weg. We werken dan tussen 06:00 en 22:00 uur.

Lees meer

sloop A9

Een bericht van Sinterklaas

Sinterklaas moet bekennen dat ook hij aan de nieuwe Gaasperdammertunnel moest wennen. 
De tunnel is niet recht toe recht aan, nee voor lokaal verkeer is er een aparte baan. 
En de snelheid is niet in elke buis gelijk, als je te snel gaat maak je de politie rijk. 
80 mag je in de buis voor lokaal verkeer en in de doorgaande buis 100, dus ietsje meer. 
En over de doorgetrokken streep rijden mag natuurlijk niet, anders ligt er een boete in het verschiet. 
Sint weet inmiddels hoe het moet, hopelijk doet hij het volgend jaar ook nog goed. 
 

Sinterklaas

Afsluiting Haarlerbergpad

Van maandag 14 december 07:00 uur tot vrijdag 18 december 17:00 uur is het Haarlerbergpad ter hoogte van de A9 Gaasperdammerweg afgesloten voor al het verkeer. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Muntbergweg (zie afbeelding). Begin 2021 gaat het voet- fietspad nog een keer dicht voor de aanleg van een duiker. Wanneer de datum bekend is, wordt u hierover geïnformeerd. 

In december verwijderen we het tunneltje dat onder de oude A9 zit. In januari leggen we onder het Haarlerberpad, aan de zuidkant van de A9, een duiker aan. Deze duiker verbindt de watergangen die aan weerszijden van het fietspad liggen. 

kaartje afsluiting