A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat leg op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Bouwplaats A9 Gaasperdammerweg 1.000 dagen ongevalvrij

Op woensdag 16 december stonden de projectteams van Rijkswaterstaat en aannemer IXAS (samen RIXWAS) van de A9 Gaasperdammerweg, stil bij het feit dat er 1.000 dagen lang en gedurende 800.000 gewerkte uren, geen ongevallen met verzuim hebben plaatsgevonden. Technisch manager bij Rijkswaterstaat, Joop van der Velden: “Dat is vrij uniek gezien de omvang van het werk.”

Lees meer

1000 dagen ongevalvrij

Opening zonnepark op A9 Gaasperdammertunnel

De ruim 5.000 zonnepanelen die op het dak van de Gaasperdammertunnel staan, zijn maandag 7 december in werking gesteld. De panelen leveren stroom aan woningen in Amsterdam Zuidoost. De tunnel is ook voorzien van licht gekleurd asfalt. Zo willen aannemerscombinatie IXAS en Rijkswaterstaat het energieverbruik steeds verder verlagen. De zonnepanelen zijn geplaatst door SolarNRG in opdracht van IXAS.

Lees meer

officiele handeling zonnepanelen

Kerst op de bouwplaats

Rond kerst en oud & nieuw is IXAS met vakantie en vinden er geen werkzaamheden plaats op de bouwplaats van de Gaasperdammertunnel. Dat is van dinsdag 22 december tot en met zondag 3 januari.

Ook op de website en sociale media van SAA is het in deze periode rustig. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u bellen met Rijkswaterstaat op nummer 0800-8002 of een e-mail sturen naar communicatie@ixas.nl. De berichten in deze mailbox worden regelmatig gelezen.

Namens Rijkswaterstaat en IXAS wensen we u fijne feestdag en een gezond 2021

kerst

Voor de agenda!

Op woensdag 3 februari staat er weer een webinar gepland. Noteer deze datum alvast in uw agenda.