A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat leg op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Zo bekijkt u 3 februari het webinar over de Gaasperdammertunnel

Wilt u meer weten over de werkzaamheden rond de A9 Gaasperdammerweg of over het park op het tunneldak? Op woensdag 3 februari om 19.00 uur organiseren Rijkswaterstaat, aannemerscombinatie IXAS en gemeente Amsterdam een webinar voor inwoners van Amsterdam Zuidoost en andere belangstellenden. Een webinar is een online informatiebijeenkomst. U kunt de bijeenkomst via uw computer of tablet volgen. Hier leest u hoe dat werkt.

Lees verder

terugblik webinar okt 2020
© Webcast company

Start aanleg nieuw kruispunt Loosdrechtdreef/Langbroekdreef/ Kromwijkdreef

Het kruispunt Loosdrechtdreef/Langbroekdreef/ Kromwijkdreef wordt vernieuwd. Het kruispunt schuift op richting de Gaasperdammertunnel; de Loosdrechtdreef wordt twee meter verlaagd. Afrit 1 S113 van de A9 uit de richting van Diemen leggen we over het dak van de Gaasperdamertunnel en sluiten we aan op het nieuwe kruispunt. Verder sluiten we ook de oprit naar de A9 richting knooppunt Diemen op dit nieuwe kruispunt aan. Eind januari starten we met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg. In juli moet de nieuwe kruising af zijn.

Lees verder

Afsluitingen en omleidingen fietspaden bij Kromwijkdreef en Loosdrechtdreef

Om de werkzaamheden voor het nieuwe kruispunt veilig uit te kunnen voeren, zijn afsluitingen van voet- en fietspaden noodzakelijk. 
•    Van maandag 8 februari tot en met zondag 18 april is ter hoogte van de A9 Gaasperdammertunnel het fiets- en voetpad langs de Kromwijkdreef afgesloten. 
•    Van maandag 8 februari tot en met vrijdag 5 maart zijn ook verschillende fiets- en voetpaden aan de zuidkant van de Loosdrechtdreef afgesloten. De manege en de camping blijven bereikbaar.

Fietsers en voetgangers worden tussen 8 februari en 5 maart omgeleid via de Provincialeweg, het Gaasperpark, het Nellesteinpad, Krombekstraat en het Kantershofpad. Vanaf metrostation Gaasperplas is er voor voetgangers een looproute richting de camping. Door de omleidingsroute kunt u op de fiets ongeveer 10 minuten langer onderweg zijn. Vanaf 6 maart is het fietspad langs de Loosdrechtdreef weer open en vervalt de omleidingsroute door het Gaasperpark.

Sloop viaduct van oude A9 boven metrolijn

Tussen 20 januari en 12 februari sloopt IXAS het viaduct van de oude A9 dat over de Gaasperplas-metrolijn ligt. Eind januari treffen we in de nacht voorbereidende maatregelen onder het viaduct. Daarna kunnen we overdag op het viaduct werken. De betonnen liggers waarmee het viaduct is gebouwd verwijderen we op zaterdag 6 en zondag 7 februari. In de week erna slopen we de laatste delen. Verder korten we begin februari bij de Loosdrechtdreef de damwand in die tussen de oude A9 en Gaasperdammertunnel staat.

Lees verder

Wist u dat..

...maandag 1 februari 07.00 uur tot en met vrijdag 19 februari 17.00 uur is het Haarlerbergpad ter hoogte van de A9 Gaasperdammerweg afgesloten voor al het verkeer? Lees verder