A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat leg op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Nieuwe bomen langs de A9 Gaasperdammerweg

In de eerste week van maart plantten we 88 nieuwe bomen langs de A9 Gaasperdammerweg. Het zijn de eerste bomen voor het park dat we op het tunneldak aanleggen. In totaal moeten er circa 1800 bomen, struiken en heesters groeien en bloeien.

Lees meer

Denk mee met de gemeente Amsterdam over inrichting park Gaasperdammertunnel

Op het dak van de Gaasperdammertunnel legt Rijkswaterstaat een park aan. Het park verbindt de wijken Bijlmer en Gaasperdam. Rijkswaterstaat draagt het park later dit jaar over aan de Gemeente Amsterdam. Voor het inrichten van de open velden in het park, wil de gemeente weten wat u belangrijk vindt voor het park.

Lees meer

participatie gemeente Amsterdam

Hoe steil zijn de fietspaden over de Gaasperdammertunnel?

Om en op de Gaasperdammertunnel zijn we druk bezig om alle fietspaden aan te leggen die Gaasperdam verbinden met de Bijlmermeer. Daarbij moet ook wat hoogte overbrugd worden, de tunnel is namelijk ook een dijk en ligt daarom hoog. Ontwerpleider Tom van Dam van aannemerscombinatie IXAS legt uit hoe we ervoor zorgen dat de fietspaden niet te steil worden.

Lees meer

Fiets- en voetpaden Amsterdam Zuidoost

Op het dak van de Gaasperdammertunnel leggen we fiets- en voetpaden aan die de Bijlmermeer verbinden met Gaasperdam en andersom. Nog niet alle paden zijn klaar. Op de overzichtskaart ziet u welke routes beschikbaar zijn. 

Lees meer

voet- en fietspaden park op tunneldak

Randelementen aanbrengen brug over de Gaasp

Op de brug over de Gaasp maken we een fietspad. De brug ligt er al een tijdje, maar nu is het tijd om de randen af te werken. Het fietspad gaat eind juni open. Bekijk de foto's.

Lees meer

Wist je dat?

-  alle op- en afritten op de A9 Gaasperdammerweg voor verkeer richting knooppunt Holendrecht van maandag 8 maart tot en met vrijdag 12 maart tussen 22.00 en 05.00 uur dicht zijn? 

- vrijdag 5 maart de afgesloten fietspaden in het Gaasperparkpad weer open gaan? Er is nog wel een omleiding voor de fietspaden Kromwijkdreef en Loosdrechtdreef. 

- we het viaduct sloopten van de oude A9 dat over de Gaasperplas- metrolijn ligt? Nu al het verkeer door de tunnel rijdt, kunnen we deze viaducten weghalen. Onze fotograaf maakte foto's.