A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat leg op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Afsluiting en herinrichting Huntumdreef/Meerkerkdreef

Van maandag 26 april tot en met woensdag 14 juli is de Huntumdreef/Meerkerkdreef ter hoogte van de A9 Gaasperdamnmerweg afgesloten. In deze periode slopen we het oude A9-viaduct boven de Huntumdreef/Meerkerkdreef en we leggen de Huntumdreef aan op het dak van de tunnel.

Lees meer

Luchtfoto aanleg park op Gaasperdammertunnel

19 april kruising Loosdrechtdreef/Kromwijkdreef open

Sinds 13 april werkt aannemerscombinatie IXAS aan de kruising Loosdrechtdreef/Langbroekdreef/Kromwijkdreef. Vanaf maandag 19 april wordt het kruispunt in gebruik genomen. Let op! Op maandag 26 april gaat de Langbroekdreef weer open. 

Lees meer

Bouw nieuwe kruising op tunneldak Langbroekdreef Kromwijkdreef Loosdrechtdreef

Park op Gaasperdammertunnel voor verbinden en ontmoeten

Ongeveer 3000 inwoners, organisaties en ondernemers uit Amsterdam Zuidoost deden mee aan de participatie over de inrichting van het park op het dak van de Gaasperdammertunnel. Naar de eerste online sessie keken meer dan 300 mensen. We vroegen aan projectmanager Age Niels Holstein hoe het ervoor staat.

Lees meer

impressie park op Gaasperdammertunnel

Fietspaden op en rond de tunnel

Het Abcouderpad, het voet/fietspad over de Gaasperdammertunnel, is sinds 2 april open. Het Bijlmerpleinpad en de voet/fietspaden rondom de Kromwijkdreef gaan op vrijdagmiddag 7 mei weer open. In juni gaan het Geerdinkhofpad en Kelbergenpad ook open. Kijk ook naar de planning van overige paden. 

Lees meer

Opening Abcouderpad met voetgangers

Wist je dat??

je nog tot 5 mei kunt tmeebeslissen over de naam van het park op het tunneldak?