A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat leg op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Sloop viaduct Kromwijkdreef

Van eind mei tot eind juni slopen we het oude A9-viaduct bij de Kromwijkdreef. Een deel van dit viaduct staat erg dicht bij het metrospoor, voor de veiligheid kan dit alleen worden gesloopt als de metro niet rijdt. Op zaterdag 29 en zondag 30 mei rijdt metrolijn 53 niet tussen station Ganzenhoef en station Gaasperplas voor de sloop van dit deel van het viaduct. 

Lees verder

uithijsen liggers viaduct

Hele wereld op zoek naar zelfde materiaal: riool fietspad Loosdrechtdreef  later aangelegd

Het is een landelijk probleem, waar we ook bij de A9 Gaasperdammerweg mee te maken hebben: materiaalschaarste. Daardoor is het soms lastig om planningen te halen. Zo moet het fietspad langs de Loosdrechtdreef langer dicht blijven, omdat niet alle materialen er op tijd waren. Hoofduitvoerder Frank Wapstra weet hoe het zit.

Lees verder

portretfoto van hoofduitvoerder IXAS

Bijlmerpleinpad open

Het Bijlmerpleinpad, het pad voor fietsers en voetgangers over het dak van de Gaasperdammertunnel, is sinds vrijdag 21 mei weer open. In juni gaan het Geerdinkhofpad en Kelbergenpad ook open. Kijk ook naar de planning van overige paden. 

Lees verder

fietsers met koeken
© Rijkswaterstaat

Afbouw Kelbergenpad

Eind januari is IXAS gestart met de bouw van de parkbrug in het Kelbergenpad. Via deze brug kunnen fietsers en voetgangers naar het park dat op het tunneldak wordt aangelegd. Inmiddels ligt het dek van de 27 meter lange brug op zijn plek. We bouwen de brug af en leggen het fietspad op het dak van de tunnel. Op vrijdag 25 juni gaat het nieuwe Kelbergenpad open.

Lees verder

parkbrug in aanbouw bij Kelbergenpad

Wist je dat...

... door tekorten aan bouwmaterialen in Nederland de werkzaamheden aan het riool bij de Loosdrechtdreef vertraging oplopen? Hierdoor blijven de fietspaden langs de Loosdrechtdreef en de Kromwijkdreef helaas langer afgesloten. We informeren u zodra bekend is dat de fietspaden weer open kunnen.