A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)

Rijkswaterstaat leg op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

2-5 juli: afsluiting A9 Gaasperdammertunnel

Van vrijdagavond 2 juli uur tot maandagochtend 5 juli is de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen in beide richtingen afgesloten. In dit weekend worden de technische systemen van de Gaasperdammertunnel onderhouden en krijgen een update.

Lees meer

weg in Gaasperdammertunnel

Software-update Gaasperdammertunnel: meer gemak voor wegverkeersleider

De Gaasperdammertunnel krijgt in het weekend van 2-5 juli een software-update. Nu de tunnel een tijd open is, merken de wegverkeersleiders dat de besturing op sommige punten geoptimaliseerd kan worden. Michel van Corven, testmanager bij opdrachtnemer IXAS weet daar meer van. ‘Het is topsport om het juiste signaal in begrijpelijke taal bij de wegverkeersleider te krijgen.’

Lees meer

tunnelmond Gaasperdammertunnel

Nog een paar weken bikkelen

Op 30 juli moeten de fietspaden en wegen op het tunneldak klaar zijn. Aannemer IXAS heeft dus nog maar een paar weken om het werk af te ronden. ‘Het is nog een behoorlijke klus’, weet projectleider grond- en wegenwerk Tom Peppink. ‘Door de vele regen in mei en tekorten aan bouwmateriaal hebben we vertraging opgelopen. We zetten nu alle zeilen bij om ook echt eind juli klaar te zijn.’

Lees meer

Tunneldak Gaasperdammertunnel

Gaasperdammertunnel: van uitvoering naar onderhoud

De bouw van de Gaasperdammertunnel had een grote impact op de omgeving. Maar nu ligt de tunnel er en dat blijft voortaan zo. Geen grote werkzaamheden meer, maar af en toe een tunnelafsluiting per rijrichting voor onderhoud. Vanaf 1 juli gaan we van de uitvoeringsfase naar de onderhoudsfase. Dat betekent ook veranderingen in de organisatie van Rijkswaterstaat en IXAS.

Lees meer

3 collega's naast elkaar voor de tunnel

16-19 juli afsluiting parallelrijbaan A2 richting Amsterdam

Van vrijdag 16 juli 21:00 uur tot maandag 19 juli 05:00 uur wordt de parallelrijbaan van de A2 richting Amsterdam ter hoogte van knooppunt Holendrecht geasfalteerd. Om het werk veilig uit te kunnen voeren zijn afsluitingen nodig. Verkeer wordt omgeleid. De route wordt aangegeven met gele borden langs de weg.

Lees meer

luchtfoto knooppunt Holendrecht

Wist u dat...

... we langs afrit 1 S113 het laatste stuk van het geluidsscherm bouwen? Op 3 en 4 juli monteren we de ramen van het geluidscherm tussen de stijlen. Deze werkzaamheden voeren we in de nacht en overdag uit. Dit zorgt voor wat geluid in de omgeving.

... onze fotograaf weer foto's heeft gemaakt van het Kelbergenpad dat weer open is voor voetgangers en fietsers? Hij maakte ook foto's op het tunneldak en van de nieuwe noord-zuidverbinding voor fietsers bij de Kromwijkdreef. 

Werkzaamheden aan geluidsscherm