Nieuwsbrief onderhoud John S. Thompsonbrug Grave

Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de onderhoudswerkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug bij Grave.

De John S. Thompsonbrug krijgt momenteel een grondige opknapbeurt. De bovenbouw van de brug krijgt een nieuwe verflaag. Hierdoor komen de typerende regenboogkleuren weer terug. Ook versterken we de constructie van de brug, zodat die voor verkeer zwaarder dan 10 ton weer toegankelijk wordt. In 2022 vervangen we ook nog het wegdek en het fietspad van de brug.

Schilderwerk in slim-fit-coat

In augustus startte Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) in opdracht van Rijkswaterstaat met het schilderen van de brug. De 9 bogen boven de brug krijgen een nieuwe verflaag. Dit gebeurt in een zogenaamde slim-fit-coat die om een brugdeel wordt bevestigd.

Lees meer

Kijkje achter de schermen van het schilderwerk

De werkzaamheden aan de bovenbouw van de brug gebeuren allemaal in de slim-fit-coat en zijn dus aan het zicht van de voorbijganger onttrokken. Wat gebeurt daarbinnen allemaal?

Lees meer

Brug weer geschikt maken voor zwaar verkeer

Naast het schilderwerk wordt ook de constructie van de brug aangepakt, zodat voertuigen vanĀ  10 ton en meer er weer gebruik van kunnen maken. Dat gebeurt zorgvuldig. De brug heeft in de ruim 90 jaar van haar bestaan al het nodige meegemaakt.

Lees meer

Veerpont voor landbouwvoertuigen

In samenspraak met brancheorganisaties ZLTO en Cumela zetten we sinds eind september een tijdelijke veerpont in tussen Grave en Nederasselt. Speciaal voor landbouwvoertuigen.

Lees meer