Nieuwsbrief onderhoud John S. Thompsonbrug Grave

Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de onderhoudswerkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug bij Grave.

De John S. Thompsonbrug krijgt momenteel een grondige opknapbeurt. De bovenbouw van de brug krijgt een nieuwe verflaag. Hierdoor komen de typerende regenboogkleuren weer terug. Ook versterken we de constructie van de brug, zodat die voor verkeer zwaarder dan 10 ton weer toegankelijk wordt. In 2022 vervangen we ook nog het wegdek en het fietspad van de brug.

De kleur van de brug

Eén van de meest in het oog springende onderdelen van de brug krijgt een nieuw laagje: de verf in regenboogkleuren. De kleuren staan voor de harmonie tussen de provincies Noord-Brabant en Gelderland.

Lees meer

Historie van de brug

Wist je dat de John S. Thompsonbrug pas sinds 2004 zo heet? Daarvoor heette de brug simpelweg De brug bij Grave. Het is een passende naam voor deze bijzondere brug, want naamgever John S. ‘Jocko’ Thompson was een bijzonder man.

Lees meer

Omwonende aan het woord

Om te peilen hoe de renovatie in de buurt wordt ervaren, spreken we een buurtbewoner over de huidige werkzaamheden.

Lees meer

Huidige situatie herstel brug

Uit inspectie is gebleken dat in de John S. Thompsonbrug versleten knooppunten zitten. Dit vormt nog geen direct gevaar, maar het is wel zaak dat ze zo snel mogelijk extra ondersteuning krijgen. Daarom gaan we zogenaamde ‘protheses’ aanbrengen. Voor het aanbrengen van deze protheses zijn geen extra afsluitingen nodig.

Lees meer

Technische achtergrond

Het onderhoud van de John S. Thompsonbrug bestaat, naast het verstevigen van de knooppunten, uit het schilderen en conserveren van de brug, waarbij ook de bijzondere regenboogkleuren hersteld worden. De brug kan zo weer tientallen jaren mee. De negen brugdelen worden stuk voor stuk aangepakt en voorzien van een nieuwe verflaag. Mike van Schenkhof, Technisch Manager van GSB, vertelt hier meer over.

Lees meer