Nieuwsbrief onderhoud John S. Thompsonbrug Grave

Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de onderhoudswerkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug bij Grave.

De John S. Thompsonbrug krijgt momenteel een grondige opknapbeurt. De bovenbouw van de brug krijgt een nieuwe verflaag. Hierdoor komen de typerende regenboogkleuren weer terug. Ook versterken we de constructie van de brug, zodat die voor verkeer zwaarder dan 10 ton weer toegankelijk wordt. In 2022 vervangen we ook nog het wegdek en het fietspad van de brug.

Brug Grave vanaf 15 oktober weer toegankelijk voor verkeer tot 50 ton

Vanaf 15 oktober kan verkeer tot 50 ton weer gebruik maken van de John. S. Thompsonbrug. De beperking tot 10 ton en bijbehorende omleiding komen dan –met uitzondering van de kerstvakantie- te vervallen.

In de laatste planning werd nog rekening gehouden met november. De intussen opgedane ervaring zorgt ervoor dat het herstel van de stevigheid van de brug sneller klaar is. Goed nieuws voor de gebruikers van de brug.

Kerstvakantie: tijdelijk terug naar 10 ton
In de kerstvakantie herstellen we een aanrijdschade. Bij het herstel hoort ook het plaatsen van de zogenoemde ‘protheses’. Die vangen een deel van de krachten op die op de knooppunten in de brug staan. De brug krijgt in totaal 124 protheses. De laatsten komen op de locatie die door de aanrijding beschadigd is geraakt. Eerst wordt de schade hersteld, daarna worden de protheses geplaatst. De werkzaamheden vinden, zonder tegenslag, plaats van 27 december 2021 – 9 januari 2022. Die periode geldt de gewichtsbeperking tot 10 ton weer.
 
In eerste instantie waren de werkzaamheden voor de herfstvakantie gepland. Hoogwater zorgde echter voor vertraging. In goed overleg met diverse partijen is stremming verplaatst naar de kerstvakantie. Zo ontstaat de minste overlast.