Nieuwsbrief onderhoud John S. Thompsonbrug Grave

Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de onderhoudswerkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug bij Grave.

De John S. Thompsonbrug krijgt momenteel een grondige opknapbeurt. De bovenbouw van de brug krijgt een nieuwe verflaag. Hierdoor komen de typerende regenboogkleuren weer terug. Ook versterken we de constructie van de brug, zodat die voor verkeer zwaarder dan 10 ton weer toegankelijk wordt. In 2022 vervangen we ook nog het wegdek en het fietspad van de brug.

We zijn over de helft

Inmiddels zijn we aan het werk op brugdeel 5. Dat betekent dat we met de schilderwerkzaamheden over de helft zijn. Benieuwd hoe de eerste 4 brugdelen hun oorspronkelijke kleur terugkregen? U ziet het in deze video.

Lees meer

Wat betekende het hoogwater voor de John S. Thompsonbrug?

Het water kwam afgelopen juli zó hoog dat de werkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug moesten worden gestaakt. Sterker nog, aannemer GSB moest de volledige bouwconstructie verplaatsen. En dat lukte supersnel!

Lees meer

Hoogwater: wat betekent dat voor de planning van de werkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug?

Er zit weleens iets tegen bij grote bouw- of renovatieprojecten. Deze zomer was dat het onverwachte hoogwater. In hoeverre heeft dat gezorgd voor vertraging in de planning van de onderhoudswerkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug?

Lees meer

Hoe de John S. Thompsonbrug zijn naam kreeg

Al vanaf de bouw in 1927 is de brug een belangrijke verbinder tussen Gelderland en Noord-Brabant. Niet zo gek dus, dat de Duitsers hem tijdens de Tweede Wereldoorlog ook goed konden gebruiken. Maar na een snelle herovering in 1944 was voor de geallieerden de weg vrij om verder door te stoten naar Arnhem.

Lees meer

Onderhoud vaarwegen Zuid-Nederland op Facebook

Rijkswaterstaat werkt continu aan goede bereikbaarheid over en rond het water. Alleen al in Limburg, Noord-Brabant en een deel van Gelderland beheren en onderhouden we vele kanalen, bruggen, sluizen, stuwen én de Maas. Om u op de hoogte te houden van alle werkzaamheden, hebben we een Facebookkanaal ingericht – speciaal voor de vaarwegen in Zuid-Nederland. Volgt u ons ook?